Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2024

Οι επενδύσεις - φούμαρα με δάνεια και ΕΣΠΑ! Το κέντρο Logistics στον Ασπρόπυργο της HIG Capital που θα χρηματοδοτήσει το project των 300 εκατ. ευρώ με 85% από τράπεζες και ο ρόλος των Κωσταντίνου Μπήτρου και Στέλιου Θεοδοσίου της «ΣΤΡΙΜ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ Α.Ε.» που μπαινοβγαίνουν σε υπουργεία και μιλάνε απευθείας με το Μαξίμου.


edolio5 team

Αυτή η ιστορία των δήθεν ξένων επενδύσεων στη χώρα που στην πραγματικότητα πρόκειται για επενδύσεις με λεφτά των ελληνικών τραπεζών, δηλαδή των Ελλήνων καταθετών, έχει κουράσει και σε μεγάλο βαθμό προσβάλει την νοημοσύνη μας αλλά κυρίως δείχνει το μέγεθος διαπλοκής!

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε προ ημερών τον Ασπρόπυργο για τα πανηγύρια μιας «μεγαλειώδους» επένδυσης κέντρου logistics 300 εκατ. ευρώ της HIG Capital εκεί όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας τις οποίες απέκτησαν προνομιακά διά μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού!

Ωστόσο πέρα από τις ζητωκραυγές και τα…πυροτεχνήματα, η αλήθεια είναι (για να μη νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς) ότι η …μεγαλειώδης επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί με φρέσκο χρήμα που θα εισρεύσει στη χώρα, αλλά κατά 85% με τραπεζικά κεφάλαια, που κατά πληροφορίες η πλειονότης αφορά ελληνικές τράπεζες και μόνο το 15% θα βάλει με ίδια κεφάλαια η HIG! Και αυτά μένει να δούμε πότε!!!

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν θα πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι καλές οι εξαγγελίες και τα λόγια τα μεγάλα για διθυραμβικές επενδύσεις στη χώρα και νέες θέσεις εργασίας, όμως το παραμύθι των έλευσης ξένων κεφαλαίων θα πρέπει να το σταματήσουν γιατί έχει καταστεί σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι δήθεν ξένοι επενδυτές αποκτούν τα πάντα τζάμπα, με όρους προνομιακούς, μέσα από διαγωνισμούς και πλειστηριασμούς - φωτογραφικούς και στο τέλος της ημέρας παριστάνουν τους μάγκες με τα δικά μας τα λεφτά!

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των σχεδόν 245 εκατ. ευρώ (ειδικότερα στα 244.164.841 ευρώ).


Ο προϋπολογισμός και οι άνθρωποι πίσω από την επένδυση

Την εταιρεία «ΣΤΡΙΜ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ Α.Ε.» με έδρα το Μαρούσι «τρέχουν» τα γνωστά στελέχη της HIG, Στέλιος Θεοδοσίου και Κωνσταντίνος Μπήτρος.

Σε πρόσφατη σχετική παρουσίαση των επενδυτικών πλάνων της HIG Capital είχε γίνει αναφορά στη δημιουργία χαρτοφυλακίου επενδύσεων στους κλάδους των ξενοδοχείων και της κατακερματισμένης αγοράς logistics (αποθηκών – μεταφορών), με συνολική αξία ενεργητικού 1,5 δισ. ευρώ (με επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων άνω των 350 εκατ.) στην οποία στοχεύει το γνωστό fund, προωθώντας projects αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ με ορίζοντα 3ετίας.
Σημαντική θέση σε αυτό το επενδυτικό πλάνο έχουν η επένδυση στον Ασπρόπυργο (στην πρώην Ελληνική Χαλυβουργία ΑΕ) όπου η Η.Ι.G προχωρά στη μετατροπή του οικοπέδου σε πρότυπο κέντρο διεθνών μεταφορών και αποθήκευσης (μέσω τραίνου, πλοίου, φορτηγών- trimodal), με προοπτική ολοκλήρωσης το 2025.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπήτρος, είναι γενικός διευθυντής της Inventio, άνθρωπος των γαλάζιων υπουργών που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου μέρα - νύχτα, ο οποίος εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις επενδύσεις της H.I.G. στην Ελλάδα. 

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !