Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2024

Λεφτά υπάρχουν! Ένα ΚΑΠΗ στον δήμο Παπάγου - Χολαργού που μοιάζει με σιδερένια φυλακή και στοίχησε 4 εκατ. ευρώ. Ο Δήμαρχος Ηλία Αποστολόπουλος και οι βαμμένες «σκαλωσιές» προς τέρψη των ηλικιωμένων και των περαστικών.


edolio5 team

Προσπαθούμε να βρούμε επί πολλές μέρες τον δήμαρχο Παπάγου - Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου  για να μας λύσει μερικές απορίες ως προς την ανέγερση ενός ΚΑΠΗ και το υπερβολικό κόστος κατασκευής αλλά όπως μας ενημερώνουν οι συνεργάτες του είναι μονίμως απασχολημένος. 

Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα πολυιατρεία του δήμου! Όπως μας είπαν στελέχη της αντιπολίτευσης το κόστος και η μελέτη κατασκευής του ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ (!!!) 

Αν πράγματι τα λεφτά κόστους είναι τόσα, τότε είναι παρά πολλά! Εντύπωση πάντως προκαλεί και η αισθητική του που όπως μπορεί κάποιος να παρατηρήσει δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή του Παπάγου ενώ προσβάλλει βάναυσα το αστικό και φυσικό περιβάλλον. Τέτοιου τύπου μεταλλικά-γυάλινα κτήρια δεν κατασκευάζονται πλέον ή κατασκευάζονται σε μεγαλουπόλεις και μεγάλες λεωφόρους.

Σύμφωνα με κατασκευαστές της περιοχής η κατασκευή του κτίσματος θα έπρεπε να περιοριστεί το πολύ έως 600.000 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν ένα κτήριο να στοιχίζει συνολικά 3,6 εκατομμύρια  ευρώ (μαζί με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου), όταν στην πόλη εκκρεμούν τόσα προβλήματα προς επίλυση -από έργα υποδομής έως και υπηρεσίες ποιότητας- και ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα κάθε φορά που παίρνει τον λόγο στο Δημοτικό συμβούλιο! Αν προσθέσει κανείς στο κόστος αγοράς του οικοπέδου και της κατασκευής του κτηρίου και το τεράστιο κόστος συντήρησης ενός τέτοιου οικοδομήματος κατανοεί την οικονομική σπατάλη που έκανε ο δήμος.

Είναι προφανές ότι θα δημοσιεύσουμε εάν και εφόσον το θελήσει την γνώμη του δημάρχου για αυτό το θέμα προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ και με την δική του θέση για το ζήτημα. 


ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !