Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024

(Ν3)«Είναι δεμένες οι συλλήψεις με DNA» λέει στο edolio5 στρατηγός της ΕΛΑΣ! Παρουσιάζονται σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 18/1 τα ονόματα των συλληφθέντων!. Οι 2 εκτελεστές που πήραν μέρος στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου , του Βασίλη Ρουμπέτη και την ανατίναξη των εγκαταστάσεων και βυτιοφόρων στον Ασπρόπυργο της οικογένειας του δολοφονημένου Τζο.


Του ειδικού συνεργάτη 

Οι ώρες περνούν και το ρεπορτάζ παίρνει ολοκληρωμένη μορφή. Σε δύο συλλήψεις ατόμων, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση προχώρησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η Ασφάλεια Αττικής. Τα δύο άτομα κατηγορούνται ότι είχαν συμμετοχή στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου το Πάσχα του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας, στον εμπρησμό των πρατηρίων καυσίμων του γιου του και στη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί γενετικό υλικό στην μηχανή που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες της δολοφονίας Σκαφτούρου στη Βοιωτία αλλά και στον τόπο της δολοφονίας του Ρουμπέτη. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι 39 ετών και είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του τον περασμένο Απρίλιο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

Οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη και φαίνεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα τα οποία εμπλέκονται στις τρεις υποθεσεις. Κάποια από αυτά είναι έγκλειστοι των φυλακών και κάποια έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Πηγές από την Αστυνομία επισημαίνουν πως πρόκειται για τους εκτελεστές των «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δολοφονίες σχετίζονται και με λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Η παρουσίαση της επιχείρησης αναμένεται να γίνει από την ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !