Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2024

Όταν παίζεις σε πολλά «νούμερα»! Ο «στοιχηματζής» Δημήτρης Μάρης (φίλος του Μητσοτάκη), η οργάνωση ΕΤΕΡΟΝ και η διαφημιστική καμπάνια 1.200.000 ευρώ στην «Αυγή» για τα «μάτια» της Έφης Αχτσιόγλου που «κόπηκε» όμως όταν το «πουλέν» ήρθε δεύτερο. Η χορηγία που θα έτρεχε μέχρι το 2027 αλλά θα πληρωνόταν προκαταβολικά.


Του ειδικού συνεργάτη

Πολλές φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά που μας μπερδεύουν! Η αποκάλυψη που έκανε ο διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού ΟΝΕ, Ρενάτο Λέκκα, ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΕΤΕΡΟΝ, η οποία χρηματοδοτείται από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη, υπήρξε και «χρηματοδότης» της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μόλις εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως υποψήφια Πρόεδρος η Έφη Αχτσιόγλου. Η χρηματοδότηση κόπηκε μαχαίρι, όταν έγινε εμφανές, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο νέος Πρόεδρος.

Έχει σημασία, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έναν επιχειρηματία που θέλησε να ενισχύσει οικονομικά ένα κόμμα στο οποίο ανήκει πολιτικά (ο Δημήτρης Μάρης άλλωστε είναι καλός φίλος και συνομιλητής του Μητσοτάκη) αλλά για την προσπάθεια χειρισμού ενός πολιτικού χώρου. 

Η αποκάλυψη της χορηγίας του Δημήτρη Μάρη προς την ΑΥΓΗ, επιβεβαιώνει αυτό τον σχεδιασμό. Από άποψη νομιμότητας, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Από πολιτικής άποψης όμως, ένας επιχειρηματίας επιχείρησε να αποκτήσει κόμμα επιλέγοντας την ηγεσία του.

Στις 29 Ιουνίου 2023, δηλαδή αμέσως μόλις ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΕΤΕΡΟΝ, υπογράφει με την ΑΥΓΗ, διαφημιστική σύμβαση ύψους 1,3 εκατομμυρίων. Η σύμβαση προβλέπει διαφήμιση της ΕΤΕΡΟΝ έως το 2027 από την εφημερίδα, αλλά οι πληρωμές είναι εμπροσθοβαρείς, γίνονται δηλαδή στο σύνολό τους έως τον Οκτώβριο του 2023. Όλα μπορούν να συμβούν σε μια διμερή εμπορική συμφωνία, αλλά ταυτόχρονα εκφράζουν και τη σχέση.

Είναι νόμιμο, αλλά και παράξενο που μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ενός επιχειρηματία, επιλέγει να διαφημίσει το ισχνό έργο της, με μεγάλο τίμημα, σε μια πολύ μικρή εφημερίδα. Και είναι ακόμη πιο παράξενο, που η σύμβαση αυτή καταγγέλλεται μονομερώς από την ΕΤΕΡΟΝ, αμέσως μόλις φαίνεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου χάνει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ΕΤΕΡΟΝ, ο επιχειρηματίας Μάρης δηλαδή, έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ΑΥΓΗΣ ενώ το στοίχημα παίζεται υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία άλλωστε στηρίζει σε όλη την εσωκομματική της εκστρατεία. Όταν το στοίχημα χάνεται, κλείνει η στρόφιγγα του χρήματος και η ΑΥΓΗ καταδικάζεται σε θάνατο αφού ο βασικός χορηγός παύει να υπάρχει. Έτσι παίζονται τα παιχνίδια.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !