Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024

Τα 119 εκατ. ευρώ κρατικής επιδότησης και ο «άγνωστος» επενδυτής! Το μελλοντικό ξενοδοχείο Hydra's Art Residencies, ο Νικόλαος Καλογιάννης και η εταιρεία Plepi Land Development με έδρα την Κύπρο και κρυφούς μετόχους.


edolio5 team

Άλλο ένα έργο που χρηματοδοτείται από το κράτος του οποίου, όμως οι επενδυτές είναι άγνωστοι -τουλάχιστον στο ευρύ κοινό- πήρε την έγκριση χορήγησης από τον Κώστα Σκρέκα προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας με ελάχιστη ίδια συμμετοχή.

Ο λόγος για το Hydra’s Art Residencies της Plepi Land Development, συνολικού προϋπολογισμού 119 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσο κι αν ψάξαμε δεν καταφέραμε να βρούμε τον πραγματικό φορέα, παρά μόνο το μοναδικό μέτοχο και διαχειριστή της εταιρείας, Νικόλαο Καλογιάννη, ενώ η εταιρεία έχει έδρα, πού αλλού, στην Κύπρο.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στη δημιουργία κατασκευής και λειτουργίας,  ξενοδοχειακού συγκροτήματος 164 δωματίων με υποστηρικτικές υποδομές (spa, εστιατόρια, bar), συνεδριακό κέντρο 250 θέσεων, δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών με συνολικά 229 κατοικίες, χώρους τέχνης, πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης καθώς και μαρίνα σκαφών 40 θέσεων.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει με ίδια κεφάλαια σε ποσοστό 30% και με δανειακά κεφάλαια σε ποσοστό 70%.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !