Το «βαθύ λαρύγγι» που τηλεφώνησε στην ΕΥΠ και κατονόμασε τους 2 εμπρηστές! «Τα ίδια άτομα ανατίναξαν το Cavaliere στην Νέα Σμύρνη και το επιπλάδικο του Κυρίτση στον Άλιμο για 30.000 μεροκάματο. Τα βίντεο τραβήχτηκαν από συνεργό τους για συγκεκριμένο σκοπό.»


Του Άρη Σπίνου

Σήμερα το edolio5 παρουσιάζει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ την εξέλιξη 2 πολύ σοβαρών εμπρηστικών ενεργειών που έγιναν πριν λίγες εβδομάδες σε 2 γνωστές επιχειρήσεις στα Νότια Προάστια.  Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι με εκρηκτικό μηχανισμό ξέσπασε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε ισόγειο κατάστημα επίπλων «Κυρίτσης» στον Άλιμο. Ο Εμπρησμός είναι πέρα από βέβαιος. 


Σύμφωνα με βίντεο-ντοκουμέντο που αρχικά υπόθηκε ότι τραβήχτηκε από θαμώνα νυχτερινού μαγαζιού της περιοχής φαίνεται μια μοτοσυκλέτα να σταματά μπροστά στο κτίριο και ο επιβαίνων να πετά κάτι προς το κατάστημα προκαλώντας αμέσως φωτιά. Το ερώτημα βέβαια που τέθηκε εξ αρχής από έμπειρους ερευνητές είναι πως είναι δυνατόν πριν ξεσπάσει η φωτιά κάποιος θαμώνας που διασκέδαζε στην παραλία να έχει σταθεί με το κινητό του να γράφει, χωρίς κανέναν λόγο, ένα μαγαζί που δεν έδειχνε να συμβαίνει τίποτα σε αυτό. Πριν από λίγες μέρες στην Νέα Σμύρνη συνέβη σχεδόν μια παρόμοια ενέργεια. 

Σχετικά με την εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε στο γνωστό εστιατόριο Cavaliere. Και εκεί πάλι ένας θαμώνας, άλλου μαγαζιού κατέγραψε σε βίντεο τα πάντα. Να σημειώσουμε ότι και οι 2 αυτοί θαμώνες δεν έχουν βρεθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, άγνωστος τηλεφώνησε στην διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ και κατονόμασε 2 άτομα που όπως είπε είναι οι ίδιοι που έβαλαν τον εμπρηστικό μηχανισμό και στα 2 μαγαζιά, για διαφορετικούς λόγους στο καθένα. Όπως είπε άγνωστος  η αμοιβή των εμπρηστών ήταν 30.000 ευρώ. Επιπλέον ανάμεσα στα άλλα που υπόθηκαν από τον άγνωστο πληροφοριοδότη ήταν ότι τα βίντεο τραβήχτηκαν από συνεργό προκειμένου να υπάρχει η «εικόνα του εγκλήματος» για το πριν και το μετά που θα «βοηθήσει» τους εμπρηστές για την κάλυψη λαθών που έγιναν.

Είναι προφανές ότι οι αρχές πλέον έχουν 2 ονόματα στα χέρια τους  για να ξεκινήσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι.