Ο «πόλεμος» Κωνσταντέλλου και Μητσοτάκη για την «Ωκεανίδα» και την ακτή Βουλιαγμένης! Ο διαγωνισμός που ακυρώθηκε και το ενδιαφέρον από τον Άλεξ Φωτακίδη για την «μεγάλη δουλειά».


Του Άρη Σπίνου

Πληροφορίες του edolio5 θέλουν τη CVC Capital, που εργάζεται η κόρη του πρωθυπουργού να ενδιαφέρεται για την εκμετάλλευση της εμβληματικής Ωκεανίδας και της πλαζ, μισθωτής τον οποίο φέρεται να προτιμά και το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως μαθαίνουμε αξιωματούχος του Μαξίμου που ενεργεί για λογαριασμό του πρωθυπουργού τρέχει όλες τις διαδικασίες! Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν να βρίσκεται ξανά μετά τις εκλογές στην ίδια θέση. 


 Το ενδιαφέρον της CVC έχει εκφράσει ο επικεφαλής του fund, Άλεξ Φωτακίδης.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα εντός του 2023, χωρίς όμως ο επενδυτής να προλάβει να λειτουργήσει την Ωκεανίδα τη θερινή σεζόν, ενώ η ΕΤΑΔ θα εκμεταλλευτεί και φέτος την πλαζ Βουλιαγμένης, έχοντας ορίσει υπεργολάβο. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι την Ακτή Βουλιαγμένης, δηλαδή θα αναλάβει τον έλεγχο και την έκδοση εισιτηρίων, την παροχή υπηρεσιών φροντιστών υπηρεσίες συντηρήσεις εξοπλισμού, υπηρεσιών κυλικείων, λογιστηρίου και καθαριότητας. Ο διαγωνισμός είχε προϋπολογισμό 950.000 ευρώ. 

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε προκηρυχτεί διαγωνισμός για την Ωκεανίδα, ο οποίος ακυρώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα. Κατά πληροφορίες, ενδιαφέρον για το κατάστημα εστίασης είχε εκδηλώσει τότε ο ιδιοκτήτης του Principote στη Μύκονο.  Το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα για την Ωκεανίδα ήταν 500 χιλ. ευρώ και ποσοστό επί του συνολικού τζίρου 5%, ενώ η διάρκεια εκμίσθωσης ήταν 10 συν 10 χρόνια. . Ο τελευταίος μισθωτής της Ωκεανίδας δεν κατέβαλε τα μισθώματα για τρία χρόνια, μέχρι που αποφασίστηκε η έξωσή του.


Πρόταση για την εκμετάλλευση της πλαζ στην αθηναϊκή ριβιέρα κατέθεσε πριν από περίπου ένα μήνα και ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Θυμίζουμε ότι ο δήμος αξιοποιεί την οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας, βάσει σύμβασης με διάρκεια 25 χρόνων και μίσθωμα 850.000 ευρώ πλέον 6% επί του τζίρου. Στο ίδιο μοντέλο, ο δήμος προτείνει να μισθώσει για 25 χρόνια την πλαζ Βουλιαγμένης με τίμημα διπλάσιο (περί τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως).

Πάντως, ο δήμος εγείρει ιδιοκτησιακά ζητήματα για εκτάσεις της παραλίας της Βουλιαγμένης, συμπεριλαμβανομένων εκτάσεων της πλαζ, και ετοιμάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, «υπάρχουν εκτάσεις που βρέθηκαν να διαχειρίζονται από τον ΕΟΤ από το 1961, με διαδικασίες που ήταν στα όρια της νομιμότητας».