Το ρεπορτάζ με «ήχο και εικόνα» πριν 8 χρόνια και το «ξήλωμα» του π. Έξαρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιμανδρίτη Δαμιανού πριν λίγες μέρες! Η πώληση της βίλας του Πατριαρχείου στην Φιλοθέη, στην κόρη του ιδιόκτητη της φαρμακευτικής εταιρίας «Φαράν» με 1.200.000 ευρώ και η εταιρία «ΑΧΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ» που ιδρύθηκε 20 μέρες πριν τα συμβόλαια και αγόρασε το ακίνητο.


edolio5 team

Με την υπόθεση είχαμε ασχοληθεί πριν 8 χρόνια στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ιστό της Αράχνης». Ο βίος και η πολιτεία του αρχιμανδρίτη Δαμιανού, πρώην Εξάρχου Αθηνών του πατριαρχείου Ιεροσολύμων είχε γίνει γνωστή από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Τα χρόνια πέρασαν και η εκκλησιαστική δικαιοσύνη αν και με μεγάλη καθυστέρηση αποφάσισε να καθαιρέσει από την ιερωσύνη τον Αρχιμανδρίτη Δαμιανό ο οποίος μέχρι σήμερα τελούσε σε αργία.

Επίσης, η Σύνοδος αποφάσισε την αποκοπή του Αρχιμανδρίτη από την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, καθώς υπέπεσε σε κανονικά παραπτώματα.

Επί των ημερών Δαμιανού ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ελλάδα δημιουργήθηκε σάλος όταν αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες του στην εκπομπή του Άρη Σπίνου με λίαν αθλητική περιβολή κρατώντας μια γυναικεία ομπρέλα (προφανώς δανεική από φίλη του) φορώντας γυαλάκι Ray-ban καθήμενος στα σκαλοπάτια ενός μέρους στο Πεκίνο.

Το ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει και άλλα καυτά στοιχεία στην συνέχεια, που δεν είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας αλλά είχαν πάρει την οδό που έπρεπε.

Τον Μάρτιο του 2017 ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός, κατά κόσμο Ιωάννης Πάνου, ως ειδικός πληρεξούσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, υπέγραψε τα συμβόλαια πώλησης της πατριαρχικής βίλας στη Νέα Φιλοθέη με αγοραστή την Α. Κ. κόρη του Ν. Κ. που με τον αδερφό του δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας (ιδιοκτήτες της φαρμακευτικής εταιρείας «Φαράν»).


Η Α. Κ. φέρεται να αγόρασε το ακίνητο μέσω της εταιρείας «ΑΧΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ» (ιδρύθηκε στις 7 Μαρτίου του 2017 και σύμφωνα με το συμβόλαιο μεταξύ του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της αγοράστριας εταιρείας η πώληση έγινε 20 ημέρες μετά) έναντι του καθόλα ευκαταφρόνητου ποσού των 1.200.000 ευρώ.


Επρόκειτο για ένα ακίνητο που είχε δοθεί δωρεά στον Μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο το 1980 από την Δωροθέα Χαίνη, και αποτελούσε την κατοικία του εκάστοτε Πατριάρχη Ιεροσολύμων κατά τις επισκέψεις του στην Αθήνα.


Η πατριαρχική βίλα αποτελείτο από υπόγειο, ισόγειο και τον πρώτο όροφο σε ένα οικόπεδο 803 τετραγωνικών μέτρων στην οδό 25Ης Μαρτίου στη Φιλοθέη.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής πριν 8 χρόνια