Ο διαγωνισμός για το άναμμα των καντηλιών στον νεκροταφείο Σχιστού! Βοά η "πιάτσα των νεκροθαφτών" για το Colpo Grosso της φωτογραφικής διακήρυξης και τον "εκλεκτό" που θα πάρει την δουλειά των 8.000.000 ευρώ. Δεκάδες κοντέινερ με λείψανα που "θάβονται" και εγκαταλειμμένοι τάφοι που ντροπιάζουν όποιον τους βλέπει.


Του Άρη Σπίνου

Αυτά που μας λένε και συμβαίνουν στον νεκροταφείο ο Σχιστού δεν μπορούμε να τα πιστέψουμε. Αν δεν βλέπαμε φωτογραφίες με θαμμένα κοντέινερ γεμάτα λείψανα θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει.

Όταν γεμίσουν τα πουλάνε σε βιομηχανίες που επεξεργάζονται κόκαλα για πάρα πολλά λεφτά! Αυτά είναι ένα άλλο ρεπορτάζ. Τώρα θα ασχοληθούμε με το διαγωνισμό που γίνεται και αφορά την ανάθεση για το άναμμα των καντηλιών για τα επόμενα χρόνια. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια. Σύμφωνα με την προκήρυξη το ΔΣ που διαχειρίζεται το νεκροταφείο σχιστού υπολογίζει ότι θα εισπράξει 8 εκατ ευρώ. Άρα πόσα θα πάρει ο πλειοδότης ; Σύμφωνα με την προκήρυξη, όπως μας λένε αυτοί που γνωρίζουν, είναι "φωτογραφική" για κάποιον συγκεκριμένο εργολάβο. Προσπαθήσαμε να βρούμε τον πρόεδρο του ΔΣ Δημοσθένη Σταματάτο αλλά δεν ανταποκρίθηκε στο τηλεφώνημα μας. Όπως όμως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δεκάδες τάφοι βρίσκονται εντελώς παραμελημένοι. Οι οικείοι αυτών των νεκρών πληρώνουν υπηρεσίες που παρέχονται για την επιμέλεια και την καθαριότητα των μνημάτων; Τα κοντέινερ που έχουν θαφτεί βρίσκονται εντός δασικής έκτασης;

ΥΓ 

Φυσικά θα φιλοξενήσουμε την άποψη των αναφερομένων στο ρεπορτάζ εφόσον το θελήσουν. Θα επανέλθουμε.