"Μαύρα" Χριστούγεννα για τον επιχειρηματία Γιάννη Τσακουμάκο! Σε πλειστηριασμό το νυχτερινό "Κέντρο Αθηνών" που τραγουδάει ο Μαζωνάκης για χρέη 69.000 ευρώ στην διαφημιστική εταιρία "Politis". Από τις φήμες για το χρήμα που "έρεε" και θα αγόραζε τον Πανιώνιο στα χρέη που τον έπνιξαν.


edolio5 team

Απορίας άξιο δημιουργεί το γεγονός ότι για ένα μικρό χρέος (69.000) ο γνωστός επιχειρηματίας χώρων εστίασης Γιάννης Τσακουμάκος κινδυνεύει να χάσει την ναυαρχίδα των επιχειρήσεων του. 

Ένα από τα δημοφιλέστερα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της Αθήνας βγήκε σε πλειστηριασμό λόγο χρεών. Πρόκειται για το "κέντρο Αθηνών" που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς και ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Τσακουμάκο. 

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί στις 25 Ιανουαρίου 2023 – εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας – να γίνει προσπάθεια εκποίησης ηλεκτρονικά για το ποσοστό 33,3% του ακινήτου που βρίσκεται στην Πειραιώς και στεγάζει το νυχτερινό κέντρο, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί στέκι για τους φίλους της λαϊκής μουσικής.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Villa Επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας, η οποία συστάθηκε το 2015 και έχει έδρα στην οδό Τζαφέρη στον αριθμό 11, όπου στην ίδια διεύθυνση εμφανίζεται να στεγάζεται επίσης ένα γνωστό νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας που ανήκει στον κύκλο οικονομικών συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία.

Να σημειωθεί ότι βασικοί εταίροι της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να είναι η Salem Management με ποσοστό συμμετοχής 40% και η TJ Ventures με ποσοστό συμμετοχής 60% ενώ στο αρχικό σχήμα συμμετείχε και ο επιχειρηματίας Γιάννης Τσακουμάκος, ο οποίος, ωστόσο, πριν μερικά χρόνια, μεταβίβασε στην TJ Ventures το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία. Όλοι γνωρίζουν ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννη Τσακουμάκος.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη διαδικασία του πλειστηριασμού δεν επισπεύδει κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή κάποια εταιρεία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων δανείων αλλά η διαφημιστική εταιρεία Politis Out of Home. για υπαίθριες διαφημίσεις που δεν πληρώθηκαν. 

 
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης,  το ποσό της απαίτησης ανέρχεται στις 69.890 ευρώ. Τέλος, να σημειωθεί ότι για το 33,3% του εν λόγω ακινήτου, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 646.000 ευρώ». Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό ο Γιάννης Τσακουμάκος έκανε επαφές προκειμένου να αγοράσει τις μετοχές του Πανιωνίου όταν υποβιβάστηκε από την Α Εθνική αλλά τελικά όλα έμειναν στις... φήμες.

Δείτε ΕΔΩ την έκθεση Πλειστηριασμού