20 χρόνια φυλακή στον π. Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο Κόμβο που έριξε βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες στο Μέγαρο της μονής Πετράκη το καλοκαίρι του 2021 όπου θα τον δίκαζαν!


Του Άρη Σπίνου

Είκοσι χρόνια φυλακή επέβαλλε το δικαστήριο στον Αρχιμανδρίτη, που επιτέθηκε με βιτριόλι, κατά επτά μητροπολιτών, το καλοκαίρι του 2021, στο Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη.

Το δικαστήριο δέχθηκε κατά πλειοψηφία ότι, ο κατηγορούμενος και καθηρημένος πλέον Αρχιμανδρίτης, είναι ένοχος για τετελεσμένη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη εις βάρος του γραμματέα του Συνοδικού Δικαστηρίου και για επτά απόπειρες βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος των υπολοίπων μητροπολιτών.

Παράλληλα, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για την επίθεση κατά του αστυνομικού του ΑΤ Συντάγματος -που βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα της επίθεσης, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο τραυματισμός του αστυνομικού συνέβη στο πλαίσιο… άσκησης των καθηκόντων του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με πλειοψηφία των ενόρκων και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, που εστίασε στο γεγονός ότι κατά την σύλληψη του πρώην Αρχιμανδρίτη βρέθηκε στο σπίτι του δράστη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τού επέβαλε κάθειρξη 6 ετών για την επίθεση στον γραμματέα του Συνοδικού Δικαστηρίου και φυλάκιση 4 ετών για κάθε μία απόπειρα κατά των επτά μητροπολιτών, συνολική ποινή 20 ετών.

Να θυμίσουμε ότι το περιστατικό συνέβη στη Μονή Πετράκη. Ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο, έριξε καυστικό υγρό, σε επτά μητροπολίτες, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο και οι τρεις στο ΚΑΤ.

Θύματα της επίθεσης με το καυστικό υγρό ήταν ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος.

Ο 37χρονος ιερέας, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο Κόμβο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 για κατοχή ποσότητας 1,8 γραμμαρίων κοκαΐνης την οποία είχε κρύψει κάτω από το ράσο του. Όπως είχε πει στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν είχε τα ναρκωτικά για προσωπική του χρήση.

Ο δράστης, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με οξύ, το οποίο έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού.