Το μαρτύριο της σταγόνας! Λούζει από σήμερα "κρύος ιδρώτας" το Μαξίμου για όσα θα έρθουν στο φως και αυτή την Κυριακή. Νέες αποκαλύψεις από το Documento με λίστα θυμάτων, SMS και διαλόγους. Προάγγελος των όσων θα γίνουν ο ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης σε συνεντεύξεις του σε Kontra Channel και Alert.


Του Άρη Σπίνου

Νέες αποκαλύψεις που θα γίνουν μέσω της εφημερίδα Documento προανήγγειλε ο Κώστας Βαξεβάνης, αιτούμενος για το λόγο αυτό την ολιγοήμερη μετάθεση της κατάθεσής του από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Όπως αποφάσισε η εισαγγελέας έπειτα από αίτημα του δημοσιογράφου προκειμένου να καταθέσει μετά και τις νέες αποκαλύψεις που προανήγγειλε πως θα κάνει την Κυριακή μέσω της εφημερίδας Documento, δόθηκε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Κ. Βαξεβάνης είχε λάβει κλήση να δώσει στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών σύμφωνα με τα δύο πρώτα δημοσιεύματα για τις λίστες παρακολούθησης πολιτικών και άλλων προσώπων, 

Δημόσια πρόκληση προς την κυβέρνηση και όσους αμφισβητούν τα δημοσιεύματα απηύθυνε στο μεταξύ ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να του υποβάλλουν μία μήνυση για να μπορεί να δείξει τα στοιχεία χωρίς να έχει ποινική ευθύνη.


Με δήλωση που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο εκδότης της εφημερίδας Documento που δημοσίευσε λίστα με ονόματα φερόμενων θυμάτων των παρακολουθήσεων.





Ο δικηγόρος μιλώντας στις 14/11 στο KONTRA  αλλά και στο Alert στην εκπομπή του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου έκανε λόγο για ύπαρξη στοιχείων που θα βγουν στη δημοσιότητα εάν κάποιος κάνει μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη για να μπορεί να δείξει τα στοιχεία χωρίς να έχει ποινική ευθύνη.

Επιπλέον, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε σε 3 άτομα που φέρονται να διενεργούσαν υποκλοπές και είναι έτοιμα να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη. Σημείωσε πως οι τρεις θα καταθέσουν υπό τον όρο ότι θα τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Παράλληλα υπογράμμισε πως τα τρία αυτά πρόσωπα προτίθενται να αποκαλύψουν όλο το παρασκήνιο, δηλαδή, ποιοι έδιναν τις εντολές για τις παρακολουθήσεις και ποιο χρονικό διάστημα διέπρατταν ως δράστες τις υποκλοπές.