Βιομηχανία δημοσκοπήσεων στην Αττική και την Βόρεια Ελλάδα από υποψηφίους βουλευτές! Οι 5 "προβληματικές" περιφέρειες για την Νέα Δημοκρατία και τα διψήφια ποσοστά του Βελόπουλου.


edolio5 team

Οι δημοσκόποι τρίβουν τα χέρια τους και κάνουν χρυσές δουλειές. Η μία δημοσκόπηση μετά την άλλη παίρνει σάρκα και οστά και φτάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία από αυτούς που θέλουν να "πλασαριστούν" ως πρώτοι έναντι των άλλων στην εκλογική τους περιφέρεια. Υπάρχουν βέβαια και τα "ψώνια" που πληρώνουν για να βλέπουν τον εαυτό τους πρώτο ενώ και οι ίδιοι ξέρουν ότι δεν έχουν καμία τύχη εκλογής. Ας μείνουμε όμως στις σοβαρές δημοσκοπήσεις. 

Ειδικά στις περιφέρειες της Αθήνας το σύστημα έχει βραχυκυκλώσει, αφού από τους υποψήφιους διαρρέουν αποτελέσματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από δημοσκοπήσεις που έχουν υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια τους  σε 5 εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας το κόμμα τους είναι εξαφανισμένο και έχει απορροφηθεί από την Ελληνική Λύση. Σε ορισμένες μάλιστα εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζει ποσοστά που φτάνουν ακόμη και το 13%.

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στη Αττική είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει τεράστιες απώλειες σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και τουλάχιστον σε 3 από αυτές η "Ελληνική Λύση" θα εκλέξει από 2 βουλευτές