Ποια είναι η "αόρατη στρατηγός" της "Ελληνικής Λύσης" που φτιάχνει τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Γράφει και σβήνει μέρα - νύχτα για να επιλέξει τους 500 από τους 3500 που έχουν ζητήσει να είναι υποψήφιοι. Οι συναντήσεις και τα βιογραφικά.


Του Άρη Σπίνου 

Σήμερα σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, γύρω από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης θα σας παρουσιάσουμε την "αόρατη στρατηγό" που καθορίζει το σύνολο των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια.
 
Πριν λίγες μέρες ορίστηκε ως πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων που έχουν ζητήσει να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Όπως μαθαίνουμε από πηγή που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση η Δήμητρα Κρητικού αποτελεί το Α και το Ω για αυτές τις επιλογές. Η πλήρης εξουσιοδότηση που έχει από τον Κυριάκο Βελόπουλο δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων θα έχει την απόλυτη ευθύνη της με ότι φυσικά σημαίνει αυτό για το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό λέει μια παροιμία του λαού μας!

Η Δήμητρα Κρητικού αποτελεί την πιο στενή συνεργάτιδα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, εδώ και 15 χρόνια. Από τα πρώτα βήματα στην πολιτική που έκανε ο Βελόπουλος η Κρητικού υπήρξε ο άνθρωπος που μέρα με την μέρα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και ουσιαστικά πλέον αποτελεί το "αόρατο" κουμάντο του κόμματος. Όσοι την γνωρίζουν από κοντά μιλούν για ένα ηθικό άτομο που αν αντιληφθεί ότι ο συνομιλητής της δεν έχει ως "ιδεολογία" την πειθαρχία, την τιμιότητα και την εργατικότητα και εκτίμηση στο πρόσωπο του Βελόπουλου... δύσκολα θα την ξαναδεί! "Μιλάει με ελάχιστους ανθρώπους από τα κομματικά στελέχη, για να μην επηρεάζεται από προσωπικούς συναισθηματισμούς" λέει στο edolio5 άνθρωπος που την γνωρίζει πολύ καλά.

Οργανώνει όλες τις εκδηλώσεις του κόμματος κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και είναι παρούσα από το 1' μέχρι να σβήσουν τα φώτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από 15 χρόνια ως η πιο στενή και έμπιστη συνεργάτιδα στον Κυριάκο Βελόπουλο του μιλάει ακόμα στον πληθυντικό. "Τον σέβεται και τον εκτιμά σαν αδερφό της" μας τονίζει η ίδια πηγή. Στην απορία μας γιατί έχει τόσο μεγάλη εξουσία που αφορά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, χωρίς να ρωτάει τον πρόεδρο η απάντηση του συνομιλητή μας ήταν άμεση: "Μην ξεγιελιέστε. Ο Βελόπουλος δίνει ολοκληρωτική αρμοδιότητα σε έναν συνεργάτη του, αλλά μετά με την ίδια ευκολία, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, τον "αποκεφαλίζει" χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η Δήμητρα Κρητικού θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Παίζει το κεφάλι της κορώνα γράμματα".

Να σημειώσουμε ότι όπως μάθαμε, λίγοι γνωρίζουν ότι η Κρητικού δεν παίρνει μισθό από το κόμμα αφού είναι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, με σοβαρή ακαδημαϊκή μόρφωση και λαμβάνει το μισθό της από το δημόσιο. Έχει 2 μεταπτυχιακά και έχει γράψει περρισότερα από 10 βιβλία.

Κουβεντιάζοντας με τον άνθρωπο που είχε διάθεση να μας μιλήσει μάθαμε ακόμη ότι από το πρωί, μέχρι κυριολεκτικά πολλές φορές και μετά τα μεσάνυχτα, συναντάει ανθρώπους στο γραφείο της, είτε στην Βουλή, είτε στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αξιολογήσει βιογραφικά και προσωπικότητες για να "κλείσει" τα ψηφοδέλτια.

Να σας πούμε ακόμη ότι περισσότερα από 3500 άτομα από όλη την Ελλάδα έχουν ζητήσει να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια αφού όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα μπαίνει στην Βουλή με άνεση και είναι αυτονόητο ότι όλοι θέλουν μια ζεστή καρέκλα στο κοινοβούλιο! 

Είναι αυτονόητο όμως ότι τουλάχιστον οι 3000 δεν θα έχουν ελπίδα για κάτι τέτοιο και θα τα "ψάλουν" για τα καλά στην Κρητικού αφού θα την θεωρήσουν, και θα έχουν δίκιο, ως υπαίτια που κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια. "Η Κρητικού γνωρίζει πολύ καλά τις αρχές που θέλει ο Βελόπουλος να έχουν οι συνεργάτες του και πολύ περισσότερο οι αυριανοί βουλευτές του. 15 χρόνια δίπλα του δεν είναι λίγα. Όσο και αν σας φανεί παράξενο μπορεί να ξεχωρήσει σε λίγα λεπτά αν ο συνομιλητής της εκτιμά πραγματικά τον Βελόπουλο. Αυτό είναι καθοριστικό για εκείνη". Αυτή ήταν η απάντηση στην ερώτηση μας, πως είναι δυνατόν να δει έτοιμα τα ψηφοδέλτια ο πρόεδρος του κόμματος. "Ο Βελόπουλος θα επικεντρωθεί περίπου σε 20 πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι με στρατηγικό ρόλο λόγο της προσωπικότητας τους και να είστε σίγουροι ότι δεν θα ασχοληθεί με κανέναν άλλον. 

Πάει το πρωί στο κοινοβούλιο και φεύγει το απόγευμα. Σε αυτό υπολογίστε και τον χρόνο που θέλει για τις επιχειρήσεις του και τις πολιτικές διεθνής επαφές που πρέπει να κάνει. Δεν περισεύει ούτε δευτερόλεπτο για κάτι άλλο." μας είπε ο καλός φίλος και τον αποχαιρετήσαμε από το πρωινό καφεδάκι στα Βόρεια Προάστια.