Συνωμότησε το σύμπαν υπέρ του! Τα 25.000.000 ευρώ που χρώσταγε στην εφορία πασίγνωστος εφοπλιστής και έκαναν "φτερά". Βρήκε τις άκρες του, έδωσε το "κάτι τις" εκεί που έπρεπε και τελικά πήγε στο ταμείο για 200.000 ευρώ.


Του Άρη Σπίνου

Είναι μεγαλοεφοπλιστής από τους πιο γνωστούς και τους πιο κομψούς και γοητευτικούς εμφανισιακά. Αν είχε και πιο πολλά μαλλιά θα ήταν σούπερ!

Παρόλο που ξεπέρασε τα 60 έτη παραμένει bon vivant, συλλέκτης έργων τέχνης, ιδιοκτήτης ενός εντυπωσιακού ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Έχει στο ενεργητικό του (ή στο παθητικό του ανάλογα από την οπτική γωνία που το βλέπει κάποιος) περισσότερους από δύο γάμους και τουλάχιστον δύο σοβαρές σχέσεις με γνωστές Ελληνίδες, η τωρινή μάλιστα καμιά 25αριά χρόνια νεότερή του.

Η τωρινή σύντροφος του ήταν φίλη της κόρης του και τώρα έχει μαζί της δυο παιδιά.

Λοιπόν ο «γοητευτικός», πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο πολύ πρόσφατα εντός ελληνικής επικράτειας.

Είχε καταλογισμό από την Εφορία για κάτι …μικροπαραλείψεις που έφτασαν, κεφάλαιο και προσαυξήσεις τα 20-25 εκατομμύρια ευρώ όπως μου λένε.

Η υπόθεση ήταν πολύ σοβαρή και χρόνιζε.

Οι αρμόδιοι που έκαναν τον καταλογισμό έλεγαν στους ανωτέρους τους πως «η υπόθεση είναι από παντού δεμένη, θα τα εισπράξουμε σίγουρα, δεν μπορεί να ξεφύγει ο τύπος».

Οι ανώτεροι είχαν προϋπολογίσει τα χρήματα για τον κρατικό κορβανά στη διετία 2022-2023.

Και ώ του θαύματος, η συνολική οφειλή τελικά μετά από δύο αποφάσεις, εξέπεσε σε μερικές χιλιάδες ευρώ! Για την ακρίβεια 200.000 

Όνειρο ήταν και πάνε τα 20 ή τα 25 εκατ.

Εάν αναρωτιέστε τι «μαγικά» έγιναν και κατέληξε η υπόθεση σε κάτι ψιλά οφειλόμενα, να σας αποκαλύψουμε πως ο διαρκώς ελισσόμενος γοητευτικός εφοπλιστής, ενήργησε εγκαίρως τα δέοντα σε αυτούς που έπρεπε να απευθυνθεί.

Είχε διαβλέψει την πραγματική πηγή δύναμης των σχετικών αποφάσεων και κινήθηκε γρήγορα, αθόρυβα, αποτελεσματικά.

Κι έμειναν με την απορία και την οργή 2-3 τραπεζίτες που τον είχαν δανείσει και δεν τους πλήρωνε λέγοντας: «περιμένετε, έχω ένα σκασμό λεφτά να πληρώσω στην Εφορία και μετά θα τακτοποιήσω και εσάς».

Τώρα θα τρέξουν να εισπράξουν οι τραπεζίτες και πολύ καλά θα κάνουν, αλλά εγώ ως wiseman αναρωτιέμαι τι θα σκαρφιστεί πάλι ο πολυμήχανος εφοπλιστής για να μην τους πληρώσει στην ώρα του και να κερδίσει –πάλι- χρόνο.