Παρ' ολίγον της κολάσεως! "Γαλλοτραφής" επιχειρηματίας απειλούσε με τις "κασέτες των υποσχέσεων" που του είχαν δώσει 2 υπουργοί, αν έπαιρνε άλλος το κοντέινερ με τα 500ευρα για τις ταυτότητες! Την "πόρτα της εξόδου" θα δει οσωνούπω ο Λευτέρης Οικονόμου.


Του Άρη Σπίνου

Για την ακύρωση του διαγωνισμού των ταυτοτήτων προφανώς το έχετε μάθει.

Ένα ακόμη  κυβερνητικό πρότζεκτ με  αξία πάνω από 800.000.000 ευρώ πήγε στην καλένδες και τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Πολιτικής (λέγε με Θεοδωρικάκο και Πιερρακάκη) έμειναν με τον προβληματισμό.

Το edolio5 αποκαλύπτει ότι ο μεγάλος χαμένος θα ήταν η Γαλλική Thales σε κοινοπραξία με την Unisystem.

Η μάχη ήταν καθαρά γαλλογερμανική με ελληνική απόχρωση φυσικά.

Tο τελευταίο διάστημα η μεγάλη αντίπαλος των γερμανών, η Γαλλική Thales βλέποντας ότι χάνει είχε κινητοποιήσει την Πρεσβεία της αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Επιστράτευσε τα μεγάλα μέσα, δηλαδή πασίγνωστο μεσάζοντα – μεγαλοπαράγοντα που έχει διαχρονική σχέση με γαλλικά συμφέροντα και ο οποίος χτύπησε πολλές υπουργικές πόρτες, άλλοτε δίνοντας υποσχέσεις και άλλοτε απειλώντας ισχυριζόμενος ότι έχει συνομιλίες με τα "ταξίματα" που του είχαν κάνει ότι θα πάρει την δουλειά 2 πρωτοκλασάτοι υπουργοί.

Στην Γερμανική πλευρά όμως και κυρίως στην κορυφή της Deutsche Telecom ήταν σίγουροι πως η δουλειά θα προχωρήσει και φυσικά πως θα την κερδίσουν οι ίδιοι.

Τελικά όλοι έμειναν με τον μουτζούρη στο χέρι! Σας ενημερώνω ότι ο Λευτέρης Οικονόμου μετράει μέρες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ότι "ακουμπάει" τον Γρηγόρη Δημητριάδη σε θέματα ασφάλειας αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυβέρνηση.