Το ραντεβού στο "Zonar's" της Πανεπιστημίου και οι 4 κορβέτες! Ο επιχειρηματίας (που πήρε 27.000.000 ευρώ από την Belharra), ο ναύαρχος και ο διευθυντής "άσχετου" υπουργού που υπόσχεται να κλείσει την "δουλειά".


Του Άρη Σπίνου

Μπορεί τον Αύγουστο να έχουν γεμίσει οι παραλίες αλλά οι μεγάλες δουλειές συνεχίζουν να γίνονται. Πριν λίγες μέρες ένας σερβιτόρος (μυημένος στην διαπλοκή) που εργάζεται στο γνωστό καφέ - εστιατόριο Zonar's στην οδό Πανεπιστημίου (σήμερα ονομάζεται Athénée) έγινε μάρτυρας ενός ραντεβού... πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 

Μετά τις 3 φρεγάτες Belharra και τα 6 Rafalle που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, σειρά έχει πλέον η προμήθεια 4 κορβεττών που θα προμηθευτεί το πολεμικό ναυτικό.

Ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές οικονομικές προτάσεις που θα τεθούν προς αξιολόγηση μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εξοπλιστικές δυνατότητες από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα και επιτροπές!
Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάσεις για την προμήθεια των 4 κορβετών έχουν καταθέσει η Γαλλία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Ιταλία.

Πριν λίγες λοιπόν, «σοβαρός» επιχειρηματικός παράγων της ζωής του τόπου, με δημόσιες αναφορές και ηχηρό οικογενειακό όνομα, φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά υπέρ της Γαλλικής πρότασης για την προμήθεια των Κορβεττών με τις φήμες να «οργιάζουν» ότι είχε εμπλοκή (για λογαριασμό των Γάλλων φυσικά) και στην προμήθεια των 3 φρεγατών Belhhara τις οποίες τελικά η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προμηθευτεί, συναντήθηκε στο γνωστό καφέ μαζί με έναν διευθυντή υπουργικού γραφείου, που δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά του αρέσει να ανακατεύεται με μεγάλες δουλειές  και έναν ναύαρχο εν - ενεργεία. Το ραντεβού είναι αθώο για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο ίδιος επιχειρηματίας έβγαλε περίπου 27.000.000 ευρώ από τις Belharra που αγόρασε η Ελλάδα...  χωρίς να φαίνεται πουθενά ως επίσημος διαπραγματευτής. Τι συζήτησαν και τι είπαν μόνο αυτοί ξέρουν. Από ότι μπόρεσε να ακούσει ο σερβιτόρος μας η κουβέντα είχε καμία 10αρια φορές την λέξη... κορβέτες! Έτσι και αλλιώς η φωτογραφία που τραβήχτηκε δεν έχει φωνή αλλά αξίζει 1000 λέξεις. Πάντως μετά το φαγητό και οι 3 έφυγαν χαμογελαστοί.  

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...