"Καζάνι" που βράζει η ΕΥΠ! Η "αγία τριάδα" μαζί με τους διευθυντάδες που είχε επιλέξει (!) ο Ρουμπάτης έστειλαν "αδιάβαστο" έναν "χρήσιμο ηλίθιο"! Ο πρέσβης Δεμίρης ως διοικητής με πρέσβη υποδιοικητή!

 
Του Άρη Σπίνου

Η παραίτηση του Κοντολέοντα Παναγιώτη που αποδείχτηκε ως "χρήσιμος ηλίθιος" για μια δουλειά που δεν την ήξερε από τη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη δεδομένου του διεθνή διασυρμού που έχει γνωρίσει η χώρα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των απαράδεκτων ερασιτεχνικών χειρισμών στο θέμα των νόμιμων επισυνδέσεων.
Εντύπωση θα πρέπει ωστόσο να προκαλεί το γεγονός ότι μέχρις ώρας, στη θέση τους παραμένουν οι υποδιοικητές της ΕΥΠ, Β. Γκρίζης (πρώην Αστυνομικός «ντεμέκ» επιχειρησιακός από το ΚΕΜΕΑ που απονεύρωσε κάθε επιχειρησιακό βραχίονα της ΕΥΠ) και Δ. Μελιτσιώτης (Φυσικός, στάσιμος λέκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), στενοί συνεργάτες του Κοντολέοντα και υπεύθυνοι για το βάρος της υπογραφής τους σε υπηρεσιακά έγγραφα που έκαψαν τον Διοικητή της ΕΥΠ. Εξάλλου, ήταν κοινό μυστικό πως οι συγκεκριμένοι και δη ο Μελιτσιώτης, προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού και πρώην διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κατά την υπουργική του θητεία, είχαν επιλεγεί με σκοπό να στηρίξουν την αδύναμη επιλογή Κοντολέοντα ο οποίος δεν πληρούσε και τις βασικές προϋποθέσεις του νόμου για τη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ.
Ομοίως, οι υπηρεσιακοί διευθυντές -επιλογές των Δημητριάδη, Γεραπετρίτη, Κοντολέοντα και Μελιτσιώτη- έχουν τεράστια ευθύνη για τον διασυρμό της ΕΥΠ και το εν γένει τέλμα στο οποίο έχει η τόσο νευραλγική και ευαίσθητη αυτή υπηρεσία περιπέσει, μετά και την βίαιη απομάκρυνση άξιων στελεχών για εκδικητικούς πολιτικούς και προσωπικούς λόγους από την περίοδο Παπανδρέου – Μπίκα και Τσίπρα - Ρουμπάτη και εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εις βάθος κάθαρση της υπηρεσίας που υπάγεται απευθείας στον ίδιο, θα πρέπει να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους άμεσα.
Εάν οι υποδιοικητές και διευθυντές παραμείνουν στις θέσεις τους, με
τις αρμοδιότητες που ο νόμος για το Επιτελικό Κράτος τους έχει παραχωρήσει, τότε η κάθαρση της ΕΥΠ θα είναι ένα ανέκδοτο.
Τέλος, αυτονόητο θεωρείται πως και ο Υποδιοικητής, πρέσβης Α.Μητσιάλης, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη στιγμή που Διοικητής αναλαμβάνει ο πρέσβης κ. Θ. Δεμίρης… για λόγους αξιοπρέπειας κ ευταξίας εφόσον φυσικά υπάρχει! Γιατί δεν εξηγείται να επιλέγεται κάποιος Πρέσβης ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία από την υπηρεσία και να μην τοποθετείται στην θέση του προϊσταμένου αυτής ένας νυν επί τριετία υποδιοικητής της.