"Όχι" από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο στο αίτημα να ασκηθεί αναίρεση στην πλημελληματική παραπομπή των υπευθύνων για την φονική πυρκαγιά με τους 103 νεκρούς στο Μάτι.

 
Του Άρη Σπίνου
 
Απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο η υπομνηματική αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και κατοίκων στο Μάτι, που ζητούν να ασκηθεί αναίρεση στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς με τους 103 νεκρούς και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, γιά το κακούργημα της έκθεσης κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του edolio5 ο Ανώτατος Εισαγγελέας απέρριψε την αίτηση, με το σκεπτικό ότι, υπάρχει εκκρεμοδικία στην υπόθεση, γιά τις ίδιες πράξεις, που έχουν χαρακτηριστεί πλημμελήματα και συγκεκριμένα ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη 21 απ' τους συνολικά 24 κατηγορουμένους, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή. Μεταξύ αυτών και ο ηλικιωμένος που φέρεται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά, ο οποίος θα λογοδοτήσει επιπλέον και για εμπρησμό από αμέλεια.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμπονται είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, όπως η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.