Οι αφραγκίες της LAMDA την αναγκάζουν να δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια! Περηφανεύεται ο Οδυσσέας Αθανασίου ότι κάλυψε τις ανάγκες του ομολόγου... πληρώνοντας 4,7 απόδοση! Ο Ριχάρδος από την Ομόνοια "πουλάει χρήμα" πιο φτηνά!



Του Άρη Σπίνου

Κάποιος πρέπει να πει στον Αθανασίου της LAMDA ότι οι επενδυτές δεν είναι κρετίνοι και ξέρουν πολύ περισσότερα από αυτόν!  Γελάνε και οι πέτρες με τις πανηγυρικού τύπου ανακοινώσεις της Lamda για την υπερκάλυψη του «πράσινου» ομολόγου τους. Καλά συγνώμη κύριοι της Lamda, υπήρχε κανείς άνθρωπος της αγοράς, που να διαθέτει μια σχετική γνώση οικονομικών, που θα τολμούσε να ισχυρισθεί πως υπήρχε έστω και μια στο εκατομμύριο περίπτωση να ΜΗΝ υπερκαλυφθεί, ένα από τα τρία ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ομόλογα που διατέθηκαν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ στην Ελληνική αγορά;
 
Μπορούν άραγε τα «τζιμάνια» της Lamda (και όσοι τους συμβουλεύουν) να μας πουν από που αλλού θα μπορούσε κάποιος επενδυτής, Έλληνας η ξένος, που διαθέτει ρευστότητα να «ψωνίσει» ομόλογο με απόδοση 4,70%;
 
Μιλάμε για κανονικό… τοκογλυφικό επιτόκιο, που αποδεικνύει κατά την ταπεινή μας άποψη μόνο ένα πράγμα: Την ΑΝΗΣΥΧΙΑ της διοίκησης της εταιρείας για την ΟΜΑΛΗ χρηματοδότηση του project του Ελληνικού τους αμέσως επόμενους μήνες.
 
Αλλιώς κανείς σώφρων μάνατζερ ή CEO δεν θα «μοίραζε» τζάμπα λεφτά σε ομολογιούχους, με «ληστρικό» μάλιστα επιτόκιο της τάξεως του 4,70%.
 
Και ειδικότερα εάν είχε ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ για την ομαλή πορεία του, υποτίθεται, εμβληματικού αυτού έργου.
Καλά δεν τα λέμε κ. Οδυσσέα Αθανασίου;