Νέα ταπείνωση για τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους! Ο Μητσοτάκης πρότεινε την Χριστοφιλοπούλου για πρόεδρο Ανεξάρτητης Αρχής. Ούτε το ΠΑΣΟΚ που την είχε υπουργό δεν την ψηφίζει!


edolio5 team 

Όχι πως μας κάνει εντύπωση αφού πλέον η μισή κυβέρνηση είναι στελεχωμένη από ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και ΠΑΣΟΚΟΥΣ για την διαφαινόμενη αξιοποίηση ενός ακόμη "πράσινου" στελέχους στην κυβέρνηση.
Πρόκειται για την πρώην βουλευτή του υπολοίπου Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η πρώην υφυπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου έχει γίνει πιο "Νεοδημοκράτισα" από τους Νεοδημοκράτες.

Ωστόσο, ο διορισμός της πρέπει να περάσει από την διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή, όπου για να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία 3/5, χρειάζονται και οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, εκτός αν συμπράξει κάποιο άλλο κόμμα.

Πάντως η άτυπη οδηγία προς τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι να καταψηφίσουν τον διορισμό της κ. Χριστοφιλοπούλου. Αν στα αλήθεια την επιλογή αυτή έπρεπε να την ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τι θα έκαναν;