Η επιστολή του προέδρου Βενζινοπολών Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιούρτζη στο edolio5 και η αναφορά του σε δημοσίευμα μας! Η επίθεση με καλάσνικοφ στο πρατήριο του και ο πόλεμος που του έχουν ανοίξει οι λαθρέμποροι καυσίμων.


Του Άρη Σπίνου

Με επιστολή του ο πρόεδρος των βενζινοπολών Θεσσαλονίκης Θέμης Κιούρτζης σχολιάζει και διευκρινίζει περί όσων αναφέρθηκαν σε σχετικό ρεπορτάζ του edolio5. 

"ΘΕΜΗΣ ΚΙΟΥΡΤΖΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΟΨΗ ΚΥΡΙΟΥ Α. ΣΠΙΝΟΥ

Σε σχετικό άρθρο σας ( που μόλις πληροφορήθηκα ) για την δολοφονία του Γ. Μήτσου έχετε συμπεριλάβει αναφορά ότι ως Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης αλλά και ως επαγγελματίας του κλάδου είχα φιλικές και εμπορικές σχέσεις με την οικογένεια και τον όμιλο Α.Μήτσου.

Σας ενημερώνω ότι με τα μέλη της Οικογένειας Μήτσου δεν έτυχε ούτε να μιλήσω ποτέ, δεν τους έχω δει ποτέ, δεν συνεργάστηκα ποτέ ούτε με τυχόν αντιπρόσωπο τους και μάλιστα δεν γνώριζα καν την ύπαρξη του ομίλου τους ως ιδιοκτήτες της ΣΙΛΚ ΟΙΛ μέχρι του θλιβερού συμβάντος που τους έπληξε.

Είμαι συνεργάτης αποκλειστικά της ΕΚΟ και η ατυχής αυτή αναφορά του άρθρου σας που θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε σκόπιμα περί αρίστων φιλικών και εμπορικών σχέσεων, μου δημιουργεί προβλήματα.

Η κακή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά καυσίμων ενδεχομένως να φέρνει συνειρμούς αλλά δεν σημαίνει ότι οι παθόντες έχουν και τις οποιεσδήποτε σχέσεις μεταξύ τους ούτε δε τα συμβάντα έχουν κοινή αφετηρία.

Σας δηλώνω δε, ότι προσωπικά δεν έχω δώσει την παραμικρή αφορμή, δεν είχα και δεν έχω ποτέ καμία ποινική κατηγορία πολύ δε περισσότερο καταδίκη και όποιος έχει στοιχεία για το αντίθετο να τα παρουσιάσει.

Σας ζητώ να διαγράψετε την σχετική αναφορά του άρθρου σας περί αρίστων και επαγγελματικών σχέσεων με την οικογένεια και τον όμιλο Α. Μήτσου για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και να δημοσιεύσετε την επιστολή μου.

ΘΕΜΗΣ ΚΙΟΥΡΤΖΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Η αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ οφείλει να παραθέτει και την άλλη άποψη όπως φυσικά κάνουμε πάντα. Είναι αυτονόητο ότι κανένα συνειρμό ή υπονοούμενο δεν υποκρύπτουν όσα αναφέραμε, ενδεχομένως από εσφαλμένη πληροφόρηση. Ουδέποτε αναφέραμε ότι ο κ. Θέμης Κιούρτζης είχε ποινικές εμπλοκές για οποιαδήποτε υπόθεση. Εξάλλου ο πόλεμος που έχει υποστεί από τους λαθρεμπόρους πετρελαίου είναι γνωστός και ειδικότερα έγινε πιο γνωστός όταν άγνωστοι στις 12/05 πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το πρατήριο του. Τότε είχε δηλώσει: 

“Αν θέλουν να με φάνε ας με φάνε εγώ πίσω δεν θα κάνω…. 100% επίθεση από κυκλώματα λαθρεμπορίου” δήλωσε στους δημοσιογράφους, εκτοξεύοντας βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για απραξία απέναντι στα κυκλώματα λαθρεμπορίου.

Όπως είπε του ζητούν συνάντηση από τότε που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Αν είμασταν μετανάστες θα μας έβλεπες” είπε.

Εκτόξευσε απειλές και στα κυκλώματα λαθρεμπορίου. “Να ξέρουν ότι δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά για να με φάνε, έχω και εγώ λεφτά για να τους φάω. Πληρώνουνε για να με φάνε και εγώ μπορώ να πληρώσω για να τους φάω όταν με φάνε. Για να είμαστε εξηγημένοι” κατέληξε.