Πρεκ Πρέντι και Ραφαέλο Γκούμα! Συνελήφθησαν οι 2 Αλβανοί που δολοφόνησαν με γροθιές τον 42χρονο Δημήτρη Κόρδα στο "Sante Rock Bar" στην Ραφήνα τα ξημερώματα της Κυριακής.


Του Άρη Σπίνου

Χειροπέδες σε δύο άτομα πέρασαν αστυνομικοί για την ανθρωποκτονία του 42χρονου Δημήτρη Κόρδα τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από το μπαρ «Sante Rock Bar», το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας.

Πρόκειται για δύο νεαρούς που γεννήθηκαν το 1998 και μεγάλωσαν στη Ραφήνα, τον Πρεκ Πρέντι και τον Ραφαέλο Γκούμα. Και οι δύο 24χρονοι είναι αλβανικής καταγωγής, ωστόσο ο ένας έχει ελληνική υπηκοότητα.

Οι δύο συλληφθέντες αυτή την ώρα ανακρίνονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και το απόγευμα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων.

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Εν τω μεταξύ, τα νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι θύμα και δράστης σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια όταν ο ένας ακούμπησε τον ώμο του άλλου στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου. Αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο μεταξύ τους. Τότε, όμως, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το περιστατικό θεωρήθηκε άνευ σημασίας.

Στη συνέχεια οι δύο συλληφθέντες περίμεναν τον 42χρονο να φύγει από το νυχτερινό μαγαζί και του επιτέθηκαν. Από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων προκλήθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακατάσχετη αιμορραγία. Ο 42χρονος μάλιστα ήταν σε τέτοια κατάσταση, που δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα. Μάλιστα, άνθρωποι που τον γνώριζαν ανέφεραν πως από τα σημάδια που άφησαν τα χτυπήματα στο πρόσωπό του δεν κατάλαβαν εξαρχής ότι ήταν αυτός.

Για το περιστατικό, στις 02:05 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και στις 03:10 βρισκόταν ήδη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Εκεί, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε στη διασωλήνωσή του. Παρ' όλη όμως την προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στα τραύματά του. Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε και με τον υπεύθυνο του μπαρ, ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο το περιστατικό όσο και το ότι οι εμπλεκόμενοι ήταν θαμώνες του.

«Είναι σημαντικό να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής αν τα χτυπήματα στο κεφάλι έγιναν με τα χέρια ή με κάποιο όργανο, π.χ. μια σιδερογροθιά. Θα υπάρξει διαφοροποίηση στην απαγγελία της κατηγορίας», είπε αξιωματικός της Ασφάλειας.

Οι δύο νεαροί, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δεν είχαν απασχολήσει ποτέ για το παραμικρό τις διωκτικές αρχές. «Ήταν μια κακιά στιγμή που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Σίγουρα δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αλλά τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ βαριές κατηγορίες» σημείωσε αστυνομικός που συνομίλησε με τους δύο 24χρονους.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στην ταυτότητά τους από την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο οι δράστες διέφυγαν, αλλά και από τις μαρτυρίες θαμώνων, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της περιοχής και όλοι τους γνώριζαν. Μάλιστα, μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας κατάφερε, μέσα στον πανικό, να καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας. Έτσι, σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι αστυνομικοί έφτασαν στις πόρτες των σπιτιών τους.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους γονείς των 24χρονων να τους πείσουν να έρθουν αυτοβούλως να παρουσιαστούν στις Αρχές. Λίγες ώρες αργότερα οι νεαροί εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ραφήνας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου κρατούνται.