Ο δικηγόρος Περικλής Μπαλοδήμος κατονόμασε την συμμορία! Άρπαξαν εκατομμύρια ευρώ πουλώντας οικόπεδα φιλέτο στην Κόρινθο με "μπροστινούς" ιδιοκτήτες. Η πλαστή διαθήκη που είχε αποκαλύψει το edolio5 , η "κοινή" συμβολαιογράφος και ο ίδιος "εγκέφαλος".


Του Άρη Σπίνου

Μπορεί η δικαιοσύνη να αργεί αλλά κάποτε φτάνει στο σκοπό της. Μια τεράστια υπόθεση με εκατομμύρια ευρώ κέρδη αποκαλύφθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Κορίνθου, o γνωστός δικηγόρος Περικλής Μπαλοδήμος. Μια συμμορία που δρα και στην Αθήνα με πλαστές διαθήκες όπως έχει αποκαλύψει το edolio5.

Η συμμορία με τη μέθοδο της χρησικτησίας κατάφερε εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών να πουλήσει οικόπεδα «φιλέτα» στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας αποκομίζοντας εκατομμύρια ευρώ ως κέρδη. Πρόκειται για 19 αγοραπωλησίες, ενώ ερευνάται φάκελος με ακόμα 20.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά που έχει ήδη τεθεί υπ΄όψιν του αρμόδιου εισαγγελέα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ως αχυρανθρώπους φτωχούς ανθρώπους και τους εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτες με χρησικτησία οικοπέδων τεράστιας αξίας.

Με τη μεθόδευση αυτή κατάφερναν να πουλήσουν τα ακίνητα αυτά σε τρίτους και αλλοδαπούς, κυρίως Λιβανέζους, χωρίς οι πραγματικοί ιδιοκτήτες να αντιληφθούν τι συνέβαινε. Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται μία γνωστή συμβολαιογράφος των Αθηνών που είναι η ίδια στην υπόθεση της πλαστής διαθήκης που εμπλέκεται και ανώτατος Ιεράρχης. Κορυφαίο ρόλο έχουν και 2 πρόσωπα που ερευνώνται και στην υπόθεση της πλαστής διαθήκης.