Νυχτερινή τροπολογία για να "τελειώσουν" τον Στέφανο Χίο! Στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ και τα έντυπα! Οι αγωγές θα πληρώνονται από την προσωπική περιουσία των μετόχων και όχι μόνο της εταιρείας που τα εκδίδουν. Το πρακτορείο διανομής θα εισπράττει τα πρόστιμα εκ μέρους του κράτους!


Του Άρη Σπίνου

Είναι προφανές ότι η νέα τροπολογία που κατατέθηκε εχθές στην Βουλή είναι "φωτογραφική" και αφορά την εφημερίδα Μακελειό και τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο! 

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, το ΕΣΡ, το οποίο βάσει Συντάγματος έχει αρμοδιότητα για κανάλια και ραδιόφωνα επειδή κατέχουν δημόσιες συχνότητες, θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει επαναληπτικά πρόστιμα στις εφημερίδες, τα οποία θα τα πληρώνει ο μέτοχος και όχι η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα. Πρόκειται για ευθεία καταπάτηση των άρθρων 14 και 15 του Συντάγματος, καθώς και του Νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρείες. Η ταύτιση φυσικών με νομικά πρόσωπα που γίνεται επιλεκτικά μόνο για τις εφημερίδες, δημιουργεί ενδιαφέροντες συνειρμούς: 

Έχει ενδιαφέρον επίσης πως η σπουδή του. Μητσοτάκη εξαντλείται στις εφημερίδες και αφήνει εκτός τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα σάιτ. Γιατί ένας καναλάρχης ή ιδιοκτήτης σάιτ να μην πληρώνει από την προσωπική του περιουσία τα πρόστιμα του καναλιού ή της ιστοσελίδας του; Όσο για το ανήκουστο, δηλαδή το πρακτορείο διανομής, να εισπράττει τα πρόστιμα στο όνομα του Δημοσίου, αυτό δεν χωράει κανέναν σχολιασμό σε μια δημοκρατική χώρα. Το γεγονός ότι υπήρχε μια υπόγεια προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τρόπο να κλείσει την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ ήταν γνωστό σε όλους.