42 Βουλευτές ζητούν απαντήσεις για την έρευνα της οικονομικής εισαγγελίας στον υπόδικο για κακουργήματα Φουρθιώτη. Οι 10 αναβολές σε μια δίκη κακουργήματος με κατηγορούμενο τον ίδιο που... δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ούτε σε πρώτο βαθμό με συνήγορο υπεράσπισης τον "γαλάζιο" βουλευτή Καραγκούνη.


Του Άρη Σπίνου

Όλα δείχνουν ότι η ασυλία που είχε ο υπόδικος για κακουργήματα Μένιος Φουρθιώτης λαμβάνει τέλος. Ο συνομιλητής των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διαπραγματευόταν σε ξενοδοχεία των Αθηνών την πώληση του "Ε" και ο κολλητός υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη μάλλον βιώνει τις τελευταίες μέρες "ξεγνοιασιάς" του!   Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, αναφορικά με το αν έχει διαβιβαστεί η έρευνα στην οικονομική εισαγγελία σχετικά με την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Όπως επισημαίνουν ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής συνδέεται με διάφορες εταιρείες που αποτελούν αντικείμενο διοικητικού ελέγχου και ποινικής έρευνας. Εταιρείες χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς πραγματική εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες.

Σημειώνουν δε ότι οι εταιρείες – «βιτρίνα» που φέρονται να λειτούργησαν ως προκάλυμμα προκειμένου ο παρουσιαστής να εισπράττει από αναστολές συμβάσεων εργασίας και επιστρεπτέες προκαταβολές, ελέγχονται για το αν λειτουργούν νόμιμα ή ως όχημα παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι «ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 η Γενική Διεύθυνση Εισφορών του ΕΦΚΑ έχει αποστείλει έγγραφο στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχου στο ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας για μια σειρά εταιρείες στις οποίες φιγουράρει το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη», και προσθέτουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα και σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, «σε εταιρείες που συνδέονται με τον Μένιο Φουρθιώτη, έχουν εγκριθεί και πιστωθεί ποσά άνω των 200.000€, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILON TV, διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και έχει διεξαχθεί σχετική έρευνα της οικονομικής αστυνομίας». 

Να σημειώσουμε όπως πρώτο έχει αποκαλύψει το edolio5 ότι αποτελεί μεγάλη απορία για τον νομικό κόσμο της χώρας το κατόρθωμα των νομικών υπερασπιστών του Φουρθιώτη όπου κατάφεραν να πάρουν 10  αναβολές για μια υπόθεση που εκδικάζεται στο μονομελές κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της υπεξαίρεσης 200.000 ευρώ. Μεταξύ των συνηγόρων του ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καραγκούνης. Πότε θα διερευνηθούν οι αναβολές αυτές. 

Να σημειώσουμε ότι η περιβόητη δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 16/3 στο Δ' Μονομελές κακουργημάτων.