Αυτόφωρα και μηνύσεις με φόντο τις 1000 χαμένες δικογραφίες! Συνελήφθησαν ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας και η εισαγγελέας Τατάκη που σήμερα είναι σε αργία.


Του Άρη Σπίνου

Αλληλομυνήσεις που εξελίχθηκαν σε αυτόφωρα έγιναν μεταξύ του π. προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και της εισαγγελέας Τατάκη που διώκεται για σοβαρά αδικήματα σχετικά με τις χαμένες δικογραφίες όπως έχει αποκαλύψει το edolio5. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η Τατάκη υπέβαλλε μήνυση κατά του . Καλούδη για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή τηλεοπτική εμφάνιση του τελευταίου στο σταθμό Start στην Κέρκυρα. 

Εκεί, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου επανέλαβε τις καταγγελίες του σχετικά με τη σοβαρότατη υπόθεση των χαμένων δικογραφιών, μέρος των οποίων όπως δήλωσε, βρέθηκε μετά από αστυνομική έρευνα σε φιλικό της  Τατάκη σπίτι.

Σύμφωνα με τον ,. Καλούδη, η μήνυση Τατάκη είχε ως αντικείμενο την αναφορά για τον ακριβή αριθμό των δικογραφιών που είχαν εξαφανιστεί και βρέθηκαν και όχι για την σοβαρότατη ποινική ουσία της υπόθεσης: «Και μία σελίδα δικογραφίας να λείπει, είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση» υπογραμμίζει ο γνωστός Κερκυραίος δικηγόρος.

Ο Καλούδης κατήγγειλε πρωτοφανή κινητοποίηση της Αστυνομίας για μια μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του, με χρήση περιπολικών και συμβατικών αυτοκινήτων και σύλληψή του την ώρα που έκανε… τζόκινγκ! Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος και διέταξε την απελευθέρωσή του και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο Γ. Καλούδης στη συνέχεια, υπέβαλλε δια του δικηγόρου του Μ. Ράπτη μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά της Μ. Τατάκη ζητώντας από την Αστυνομία να χρησιμοποιήσει τα ίδια μέσα και την ίδια ένταση για τον εντοπισμό της και τη σύλληψή της στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τελικά, χθες, 5 λεπτά πριν τα μεσάνυκτα η πρώην Εισαγγελέας Κέρκυρας εμφανίστηκε η ίδια στο Αστυνομικό Τμήμα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στις 2 τα ξημερώματα ενώπιον του Εισαγγελέα Κέρκυρας ο οποίος και διέταξε επίσης την απελευθέρωσή της και την έρευνα της υπόθεσης.

Ο Γ. Καλούδης επανέλαβε σήμερα τα όσα έχει υποστηρίξει σχετικά με τη σοβαρότητα της υπόθεσης και της ύπαρξης κυκλώματος στη Δικαιοσύνη, καλώντας (και) τους βουλευτές Κέρκυρας να πάρουν θέση, ενώ ζήτησε τη συνένωση των διαφορετικών δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί κατά της κας Τατάκη για τις εξαφανισμένες δικογραφίες, στο πρότυπο της συνένωσης των διαφορετικών δικογραφιών το 2014 κατά της Χρυσής Αυγής που οδήγησε σε πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και σε τελικές καταδίκες.