Ο έμπορος όπλων, που αγαπάει την Κολομβία, ο "ριγμένος" κουνιάδος και ο συχωρεμένος Μαυρίκος! Τα τιμολόγια, τα ραντεβού στο Hilton, τα "δεκάρικα" και ο έλεγχος του ΣΔΟΕ.


Του Άρη Σπίνου

Τώρα το μάθαμε, τώρα το γράφουμε. Τελικά μια επίσκεψη για να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε φίλους πέριξ της οδού Πειραιώς πάντα χρήσιμη είναι. Για τον συγχωρεμένο εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο έχετε διαβάσει τα όσα έχουν γραφτεί. Υπάρχουν όμως λεπτομέρειες που δεν γνωρίζετε.

Όταν, ο Μαυρίκος συνελήφθη ακολούθησε "σκούπισμα" στο γραφείο του και κατασχέθηκαν δεκάδες μπλοκ τιμολογίων που έκοβε για διαφήμιση στους πελάτες του. Τα τιμολόγια αυτά πετάχτηκαν σε ένα τσουβάλι, έμειναν μερικούς μήνες στην οικονομική αστυνομία, στην ΓΑΔΑ και τελικός κατέληξαν στο ΣΔΟΕ! Ανάμεσα στα πολλά υπήρχαν και καμία δεκαριά που είχαν κοπεί στην εταιρεία του γνωστού έμπορου όπλων που αλώνιζε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μπαινό-βγαινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν να είναι το σπίτι του. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν περνάει ούτε από την Μεσογείων με λεωφορείο. Η κυβέρνηση έχει βρει άλλους οπλάδες για να κάνει "παιχνίδι". Ας γυρίσουμε όμως  στα τιμολόγια. Ο εν λόγο κύριος είχε και ένα κουνιάδο που του είχε δώσει ένα μικρό ποσοστό, ως προίκα ας πούμε επειδή παντρεύτηκε την αδερφή του. Τα χρόνια πέρασαν και ο τσακωμός επήλθε για την μοιρασιά. Πριν από αρκετό καιρό είχε φτάσει μια επιστολή στο ΣΔΟΕ που ανέφερε ότι τα τιμολόγια του Μαυρίκου προς τον οπλά που αγαπάει την Κολομβία ήταν εικονικά. Ψάχνοντας τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ, βρήκαν ότι οι ημερομηνίες που ανέφεραν τα τιμολόγια ως διαφήμιση στις εφημερίδες που έβγαζε ο Μαυρίκος... δεν αντιστοιχούσαν σε καμία διαφήμιση. Αντιλαμβάνεστε ότι θα έχουμε εξελίξεις.