7 Φεβρουαρίου η συνέχεια! Συνεχίστηκε σήμερα η "δίκη της αμνησίας και των φαντασιώσεων"! Στο εδώλιο ο μεγαλοεφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης με άλλα 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ! Εκβιάσεις και ξυλοδαρμοί στο "μενού" του κατηγορητηρίου. Οι μάρτυρες που ξέχασαν τα πάντα (!) και το e-mail που έγραφε: "Δεν αντέχω άλλο ξύλο."


Του Άρη Σπίνου

Το edolio5 έχει αναφερθεί με πολλές αναρτήσεις λόγο του δημόσιου και εύλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος στα έργα και τις μέρες του πασίγνωστου και πάμπλουτου εφοπλιστή, αναφορικά με τις ποινικές του περιπέτειες.

Το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθήνας με το οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Βίκτωρας Ρέστης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, μεταξύ πολλών άλλων κακουργημάτων θα εκδικαζόταν την Πέμπτη 21/1 ύστερα από 2 αναβολές στις 20/5 του 2020 και στις 20/11/2019. Η πανδημία και οι περιορισμοί στις δίκες οδήγησαν σε νέα αναβολή. Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη 16.12. και συνεχίστηκε σήμερα με την ολοκλήρωση των Μαρτύρων και συνέχεια στις 7/2.

Ειδικότερα, ο γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται, ότι το Δεκέμβριο του 2012, έδωσε χρήματα σε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου- έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος- να αφαιρέσουν χαρτοφύλακα με έγγραφα από τον πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα απειλώντας τον με όπλο και χτυπώντας τον στο κεφάλι! Για την υπόθεση αυτή ο Β. Ρέστης αντιμετωπίζει επίσης και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το ίδιο τελεσίδικο βούλευμα (υπ’αριθμ. 1507/2018) ο Β. Ρέστης κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος ακόμη για:

α) ηθική αυτουργία σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιώργου Δασκαλάκη, β) ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον του ίδιου επιχειρηματία, γ) παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση από κοινού με σκοπό βλάβη τρίτων, δ) ηθική αυτουργία και εκβίαση από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πολιτικού μηχανικού, Χαράλαμπου Στάικου, ε) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Αντώνη Βουγίδη.

Μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη παραπέμφθηκαν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και άλλα τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας.

Όπως όμως ψιθυριζόταν ήδη εδώ και πολύ καιρό οι μάρτυρες κατηγορίας Δρίτσας και Σταϊκος "ξέχασαν" τα γεγονότα ή αρνήθηκαν ότι είχαν συμβεί! Ο μεν πολιτικός μηχανικός Μπάμπης Στάϊκος απέδωσε την προκαταρτική του μαρτυρία σε φαντασιώσεις τονίζοντας στο δικαστήριο ότι ποτέ κανένας δεν τον έδειρε! Ο Δρίτσας ομολόγησε τα περί ξυλοδαρμού του αλλά τα απέδωσε σε αγνώστους αφού όπως είπε κατόπιν έρευνας που έκανε εκ των υστέρων είναι βέβαιος πλέον ότι ο εφοπλιστής και οι συνεργάτες του δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Ο δικηγόρος Βουγίδης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις πρώτες συνεδριάσεις παρά μόνο σήμερα όπου στην κατάθεση του επιβεβαίωσε τα γεγονότα για τον ξυλοδαρμό του αλλά τα απέδωσε για λόγους που δεν γνωρίζει όπως είπε στον ήδη συλληφθέντα που έχει καταδικαστεί με 13 χρόνια κάθειρξη, τονίζοντας ότι ο εφοπλιστής Ρέστης δεν έχει καμία σχέση με αυτό το γεγονός. Ο μόνος που φώναζε για να βρει το δίκιο του ήταν ο π. συνεργάτης του εφοπλιστή Δασκαλάκης και μάλιστα σε πολλές στιγμές έβαζε και κλάματα. Σήμερα ζήτησε να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον Αντώνη Βουγίδη και  τον ρώτησε για το e-mail που του είχε στείλει και έγραφε "Φίλε να τα βρούμε με αυτούς γιατί δεν αντέχω να τρώω συνέχεια ξύλο" Ο γνωστός δικηγόρος απάντησε ότι με την λέξη "ξύλο" δεν κυριολεκτούσε! Η αγόρευση του εισαγγελέα επί του κατηγορητηρίου θα γίνει στις 7/2.