Μια δικαστής που "φώτιζε" την Ελληνική δικαιοσύνη! "Έφυγε" από την ζωή η π. πρόεδρος εφετών Σταυρούλα Βρύωνη. Μια γνωριμία 25 ετών. Ένας "πιτσιρίκος" και μια αρχόντισσα.


Του Άρη Σπίνου

Είναι από τις φορές που δεν βρίσκεις λόγια να εκφράσεις τα συναισθήματα που νιώθεις. Μια μεγάλη κυρία - σύμβολο του Δικαστικού χώρου,  η Σταυρούλα Βρυώνη-Κωνσταντινίδη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ήταν η πρώτη πρόεδρος εφετών.

Κόρη του εισαγγελέα της έδρας στην πολύκροτη υπόθεση Πολκ, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.
 Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έδωσε σκληρούς αγώνες, για την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η Σταυρούλα Βρύωνη ήταν από τους πρώτους δικαστές που μου "χαμογέλασε" πριν από 25 χρόνια στα πρώτα βήματα μου στο  δικαστικό ρεπορτάζ. Πρόσχαρη και λεβέντισά. Ήταν η πρώτη που μου είχε δώσει συνέντευξη ως συνδικαλίστρια των δικαστών. Άφησε πίσω της το γενναίο όνομα της να κοσμεί την Ελληνική δικαιοσύνη με τον γιος της Γεράσιμο Βρυώνη που σήμερα διακονεί το εφετείο Αθηνών ως εφέτης. Καλό Ταξίδι ΚΥΡΙΑ Σταυρούλα. Δεν θα σε ξεχάσω. Σου χρωστάω πολλά...