Μόνο στο edolio5! Με εντολή του εισαγγελέα του Α.Π. Βασίλη Πλιώτα θα γίνει εσωτερικός έλεγχος για την κλήτευση του βουλευτή Πολάκη χωρίς να έχει αρθεί η ασυλία του, και θα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες. Να μπει ένα φρένο στις γελοίες μηνύσεις σε βάρος βουλευτών... για να πουλάνε μούρη οι μηνυτές στην γειτονιά τους!


Του Άρη Σπίνου

Την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η αντιδικονομική κλήση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για παροχή εξηγήσεων, χωρίς να έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο, δηλαδή να έχει σταλεί σχετικό αίτημα στη Βουλή για άρση της ασυλίας του και σχετική άδεια του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρενέβη για τον σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και ήδη έχει ζητήσει να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα ενδιαφέροντα συναφή έγγραφα. 

Είχε προηγηθεί η δημόσια διαμαρτυρία του Παύλου Πολάκη αλλά και η επιστολή διαμαρτυρίας της Όλγας Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα και η υποβολή αναφοράς στον Άρειο Πάγο. Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είδε το λάθος και προχώρησε σε ανάκληση της κίνησης να κληθεί ως ύποπτος ο βουλευτής, προκειμένου να καταθέσει. Εισαγγελία για την κλήτευση Πολάκη.

Με αφορμή πάντως αυτό το γεγονός η βουλή σε συνεργασία με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στον κάθε φιλόδοξο "δικαιωματάκια" που καταθέτει μηνύσεις σε βάρος βουλευτών ακόμα και πολιτικών αρχηγών προκειμένου να γίνει γνωστός στην γειτονιά του και ενίοτε να αποκομίσει και οικονομικά οφέλη. Οι μηνύσεις θα πρέπει να εξετάζονται για την σοβαρότητα τους και να τίθονται στο αρχείο όταν είναι προδήλως γελοίες και νομικά αβάσιμες.