Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Αναβολή στην δίκη για τις 2 Δεκεμβρίου! Στο εδώλιο ο μεγαλοεφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης με άλλα 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ! Εκβιάσεις και ξυλοδαρμοί στο "μενού" του κατηγορητηρίου. "Βοούν οι διάδρομοι" του εφετείου ότι οι μηνυτές θα πάθουν "αμνησία"! Στους συνήγορους υπεράσπισης και ο "γαλάζιος" βουλευτής Κώστας Καραγκούνης.


Του Άρη Σπίνου

Το edolio5 έχει αναφερθεί με πολλές αναρτήσεις λόγο του δημόσιου και εύλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος στα έργα και τις μέρες του πασίγνωστου και πάμπλουτου εφοπλιστή, αναφορικά με τις  ποινικές του περιπέτειες.

Το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθήνας με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Βίκτωρας Ρέστης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, μεταξύ πολλών άλλων κακουργημάτων θα εκδικαζόταν σήμερα  Πέμπτη 21/1 ύστερα από 2 αναβολές στις 20/5 του 2020 και στις 20/11/2019. Η πανδημία και οι περιορισμοί στις δίκες οδήγησαν σε νέα αναβολή. Σήμερα όμως λόγο ωραρίου η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου. 

Ειδικότερα, ο γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται, ότι το Δεκέμβριο του 2012, έδωσε χρήματα σε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου- έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος- να αφαιρέσουν χαρτοφύλακα με έγγραφα από τον πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα απειλώντας τον με όπλο και χτυπώντας τον στο κεφάλι! Για την υπόθεση αυτή ο Β. Ρέστης αντιμετωπίζει επίσης και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το ίδιο τελεσίδικο βούλευμα (υπ’αριθμ. 1507/2018) ο Β. Ρέστης θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος ακόμη για:

α) ηθική αυτουργία σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιώργου Δασκαλάκη, β) ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εναντίον του ίδιου επιχειρηματία, γ) παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση από κοινού με σκοπό βλάβη τρίτων, δ) ηθική αυτουργία και εκβίαση από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πολιτικού μηχανικού, Χαράλαμπου Στάικου, ε) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Αντώνη Βουγίδη.

Μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και άλλα τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας.

Τέλος, με το ίδιο βούλευμα ο εφοπλιστής απαλλάσσεται από το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης..Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η "νομική πιάτσα" βοά ότι οι μηνυτές που θα κληθούν να καταθέσουν, θα έχουν υποστεί "αμνησία" επί όσων έχουν καταγγείλει ή αρκετοί εξ αυτών θα είναι απόντες. Το κίνητρο για να ξεχάσουν μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Θα αποτελεί πάντως περίγελο για την λειτουργία της δικαιοσύνης εάν ο εισαγγελέας της έδρας ανεχτεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι καταθέσεις κατά την προανακριτική διαδικασία είναι καταπέλτης. Ειδικότερα ο πολιτικός μηχανικός Μπάμπης Σταϊκός περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την κακοποίηση του και τον ανελέητο ξυλοδαρμό του. Να σημειώσουμε ότι στα έδρανα υπερασπιστών - συνηγόρων του γνωστού εφοπλιστή μεταξύ άλλων ήταν και ο "Γαλάζιος" Βουλευτής Καραγκούνης. Φυσικά είχε κάθε δικαίωμα αφού είναι  δικηγόρος αλλά το ηθικό ζήτημα παραμένει. Όλοι οι μηνυτές ήταν παρόντες εκτός του Αντώνη Βουγίδη. Απών ήταν και ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Βίκτωρ Ρέστης.