Έγγραφα - Ντοκουμέντα! Τα ψέματα του δημάρχου Κονδύλη, η αναφορά στο ΣΔΟΕ και οι αντιρρήσεις του ταμία να πληρώσει τους προμηθευτές! Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των απευθείας αγορών εκατοντάδων πινάκων ζωγραφικής από τον δήμο Αλίμου αξίας 500.000 ευρώ!

Του Άρη Σπίνου

Επειδή κάποιοι νόμιζαν επειδή έχουμε αρκετό καιρό να γράψουμε για την πολύκροτη υπόθεση της δικογραφίας που αφορά τις απευθείας αναθέσεις αγορών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ πινάκων ζωγραφικής από τον Δήμο Αλίμου καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε ρεπορτάζ με έγγραφα ντοκουμέντα! 

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ η υπόθεση αυτή οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη από αναφορά του edolio5! Η εισαγγελία κάλεσε όλους του εμπλεκομένους στην υπόθεση αυτή είτε ως μάρτυρες είτε ως υπόπτους για τέλεση αδικημάτων. Ανάμεσα στους κληθέντες ως ύποπτοι ήταν και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Αρχικά ο δήμαρχος τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και σε συζητήσεις που έχει με κατοίκους αρνιόταν ότι εκλήθη και ισχυριζόταν ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο! Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που δημοσιεύσαμε την κλήση που του στάλθηκε από τον Εισαγγελέα για να καταθέσει υπόμνημά προκειμένου να απολογηθεί ως ύποπτος για κακουργηματική απιστία!   Προ αυτής της εξελίξεως ο τοπάρχης Αλίμου άλλαξε τροπάριο και άρχισε να λέει "...κακώς δημοσιεύσατε την κλήση. Που την βρήκατε;" Οι μέρες περνούσαν και το edolio5 με νέο ρεπορτάζ κάνει αναφορά για νέα στοιχεία φωτιά που κατατέθηκαν στην εισαγγελία δίωξης οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς όπου μέσα από έγγραφα γίνετε σαφές ότι ο ταμίας του Δήμου αρνιόταν να πληρώσει τα εντάλματα στους πωλητές των πινάκων εκφράζοντας στον δήμαρχο τους προβληματισμούς του για την γνησιότητα των πινάκων και την κατοχή αυτών με νόμιμο τρόπο. 

Ο Ανδρέας Κονδύλης ξαφνικά αποφασίζει, βλέποντας ότι το ρεπορτάζ "καίει" να αρχίσει μπαράζ μηνύσεων και αγωγών μπας και σταματήσουμε!  Μέχρι τώρα έχουμε 4 μηνύσεις - 3 αγωγές και ένα τσουβάλι εξώδικα! Έλα όμως που τελικά δεν βάζουμε μυαλό και... συνεχίζουμε το ρεπορτάζ!  

Ας γυρίσουμε στον ταμία του Δήμου που αρνιόταν να πληρώσει! Είχαμε ισχυριστεί ότι με έγγραφα του ο Δήμαρχος ζητούσε από τον τότε ταμία Χρήστος Γαρνάβος  να πληρώσει αυθημερόν (!) τους  προμηθευτές και ότι αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη για την διαδικασία που έχει ακολουθήσει ο Δήμος. Είχαμε ισχυριστεί επίσης ότι τα έγγραφα αυτά κατατέθηκαν με συμπληρωματικό υπόμνημα στην εισαγγελία. Να σου και άλλη μια μήνυση με την διάψευση του τοπάρχη περί αυτών των εγγράφων και των σχετικών διαβεβαιώσεων προς τον ταμία, αλλά και τις αντιρρήσεις αυτού για την γνησιότητα των πινάκων και την νόμιμη κατοχή τους από τους πωλητές. Αναφέρει επί λέξη στο δικόγραφο ο Κονδύλης: 


Τελικά υπάρχει τέτοιο έγγραφο ή όχι ; Φυσικά και υπάρχει και μπορείτε να το διαβάσετε! 


Άρα λοιπόν έχουμε και λέμε! Το έγγραφο υπάρχει και οι αντιρρήσεις του ταμία Χρήστου Γαρνάβου είναι συγκεκριμένες και αφορούν την γνησιότητα των πινάκων και την νόμιμη κατοχή τους από τους πωλητές και φυσικά ΔΕΝ έχει αντίρρηση επί της διαδικασίας που έγινε η προμήθεια όπως αναφέρει ο Κονδύλης στο δικόγραφο. Να επισημάνουμε ότι για κάθε εξόφληση πίνακα ο ταμίας απαίτησε και ξεχωριστή επιστολή. Ως προς την πλήρη ευθύνη του Κονδύλη για την αγορά των πινάκων και όχι των υπηρεσιών του δήμου αυτή γίνετε σαφέστατη με την τελευταία πρόταση της επιστολής του: "Για την όλη διαδικασία εξυπακούεται, φέρω αποκλειστικά και πλήρως την ευθύνη." Στο ίδιο δικόγραφο του Κονδύλη που αφορά κείμενο της μηνύσεως σε βάρος μας όπως διαβάσατε παραπάνω αναφέρει ότι ουδέποτε κατατέθηκαν νέα στοιχεία και έγγραφα, αυτού του περιεχομένου, στην εισαγγελία! Είναι Έτσι; Δυστυχώς για τον Κονδύλη, δεν είναι. Στις 25/1/2021 καταθέσαμε όλες τις επιστολές που περιήλθαν στην κατοχή μας στην εισαγγελία, δια του ΣΔΟΕ, προκειμένου όπως είχαμε υποχρέωση να υποβοηθήσουμε την ήδη προχωρημένη προκαταρτική έρευνα του εισαγγελέα και τα έγραφα αυτά να συμπληρώσουν την δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί! 



Και κάτι τελευταίο! Πληροφορηθήκαμε από εγκυρότατη πηγή ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε με έγγραφο του να ενημερωθεί για την πορεία της δικογραφίας και την εξέλιξη της.