"Έσπασαν" τα ισόβια σε 12 χρόνια κάθειρξη για την "γυναίκα αράχνη" που παγίδευσε τον ενεχυροδανειστή στην Δάφνη και τον δολοφόνησαν οι 3 φίλοι της για να τον ληστέψουν. Παρέμειναν για αυτούς τα ισόβια!


Του Άρη Σπίνου

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης δολοφονίας του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, που δίκασε εκ νέου την υπόθεση έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου. Το δικαστήριο επέβαλλε ισόβια στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή και επιπλέον δέκα έτη κάθειρξης για το αδίκημα της ληστείας.

Σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικασθεί και πάλι σε ισόβια για την ανθρωποκτονία, ενώ για το αδίκημα της ληστείας τους είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των κατηγορούμενων, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την δικαστική αίθουσα του Εφετείου.

Πάντως η η απόφαση του δικαστηρίου ήταν πιο ευνοϊκή για τη μοναδική γυναίκα κατηγορούμενη της υπόθεσης, που είχε χαρακτηριστεί «γυναίκα-αράχνη», καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να παγίδευσε το θύμα μέσω Facebook.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών. Επίσης, καταδικάσθηκε σε πέντε έτη φυλάκισης για το αδίκημα της ληστείας. Σε πρώτο βαθμό, η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε ισόβια για συναυτουργία στη δολοφονία και σε ποινή φυλάκισης συν επιπλέον 12 έτη κάθειρξης για τη ληστεία.