Μόνο στο edolio5! Στο αρχείο η δικογραφία με διάταξη του εισαγγελέα Χαλκίδας για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. " Δεν υπάρχουν ενδείξεις για δολοφονία"


Του Άρη Σπίνου

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Οπως αποκαλύπτει το edolio5,  oκτώ μήνες μετά τον μυστηριώδη θάνατο του πρώην υπουργού μια απόφαση του εισαγγελέα Χαλκίδας (υπ΄αριθμόν 424/21 και ημερομηνία 9.9.2021) -μετά και δύο καταθέσεις των υπόπτων-, ανατρέπουν τα δεδομένα και σηματοδοτούν τις τελικές εξελίξεις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση. Με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για δολοφονία, η υπόθεση κλείνει και το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί η απόφαση από τον εισαγγελέα Εφετών.

Αυτό συνέβη αφού ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε τη μήνυση που κατέθεσε στις 2 Φεβρουαρίου η χήρα του Σήφη Βαλυράκη και τα παιδιά της. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ξεκίνησαν μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ένας 72χρονος από τη Χαλκίδα, κατονομάζοντας δύο ψαράδες από την Ερέτρια ως ως υπεύθυνους για το θάνατο του 78χρονου πολιτικού οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες αλιείς έδωσαν στις Αρχές εξηγήσεις για όσα τους προσάπτει ο ηλικιωμένος μάρτυρας και την απάντηση που έδωσαν οι ψαράδες πριν λίγες ημέρες.

Μάλιστα, στην ανωμοτί κατάθεσή τους τα δύο αδέλφια αναφέρονται αναλυτικά στο τι συνέβη εκείνη την παγωμένη Κυριακή του περασμένου Ιανουαρίου στη θάλασσα της Ερέτριας, αρνούμενα οποιοδήποτε επεισόδιο με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.