Παρέμβαση του εισαγγελέα του Α.Π. Βασίλη Πλιώτα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. "Να πηγαίνουν επιτόπου οι εισαγγελείς εκεί που γίνονται οι εμβολιασμοί"


edolio5 team 

Ηχηρή παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι πρόσφατες υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοιού. Με εγκύκλιό του ζητά από τους συναδέλφους του όλων των βαθμίδων να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρεμβαίνουν άμεσα για να αποφεύγονται φαινόμενα ατιμωρησίας, αλλά και για να προστατεύεται η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με παραγγελία του ανώτατου εισαγγελέα θα μεταβαίνουν μάλιστα οι κατά τόπους εισαγγελείς στα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειάς τους για να έχουν άμεση εικόνα της κατάστασης.

Τα διερευνώμενα αδικήματα αφορούν μεταξύ άλλων παραβίαση των μέτρων για τη διάδοση του κορωνοϊού, ψευδείς βεβαιώσεις από τους αρμόδιους υπαλλήλους κλπ. Αυτό που προέχει είναι η νομιμότητα και η προστασία της υγείας των πολιτών, υπογραμμίζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ζητεί από τους συναδέλφους του όχι μόνο να είναι σε επαγρύπνηση αλλά να επιλαμβάνονται «αμμελητί» όλων των σχετικών υποθέσεων και να προχωρούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις.