Η ΛΟΑΤΚΙ έχουν κυριαρχήσει στο Μαξίμου! Πατέλης και Γιατρομανωλάκης πιέζουν για νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων. Το πόρισμα της επιτροπής Σισιλιάνο, οι αντιδράσεις των Νεοδημοκρατών και ο φόβος του Μητσοτάκη για την "εκτόξευση" Βελόπουλου.


Του Άρη Σπίνου

Σας έχω φρεσκότατο ρεπορτάζ από πηγή που δεν αμφισβητείται!  Tο Μέγαρο Μαξίμου έχει αναθέσει σε ειδική Επιτροπή υπό τον Λίνο Σισιλιάνο να συντάξει ένα πόρισμα σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Καθώς και οι περαιτέρω ελευθερίες τους όπως π.χ ο πολιτικός γάμος. Αυτό το πόρισμα είναι έτοιμο και, πλέον, αναζητείται ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος για την επεξεργασία του από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, για να έρθει στην βουλή. Το θέμα αυτό απασχόλησε το γραφείο του πρωθυπουργού σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού που θα αφορά και τις εκλογές. 

Στο Μαξίμου είναι μοιρασμένοι. Από την μία υπάρχει η λογική που κατευθύνεται από το μπλοκ στενών συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως π.χ ο Αλέξης Πατέλης και ο Ν. Γιατρομανωλάκης, που δεν έχου
ν κρύψει τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, οι οποίοι είναι υπέρ της κατάθεσης νομοσχεδίου το οποίο θα αποτυπώνει τα συμπεράσματα της ειδικής Επιτροπής που προαναφέραμε. Θεωρούν ότι εάν προχωρήσουν σε περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες των ΛΟΑΤΚΙ+ θα εισχωρήσουν ακόμα βαθύτερα στον προοδευτικό χώρο των δικαιωματιστών που κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, με σοβαρό πολιτικό όφελος. Δηλαδή θα εμβολίσουν ακόμα περισσότερο την εκλογική δεξαμενή της Κουμουνδούρου. Ειδικά, τα ζητήματα του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και υιοθεσία τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, είναι τα δύο κορυφαία ζητήματα στην συγκεκριμένη ατζέντα.

Ωστόσο, μεγάλη μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχει αντίθετη άποψη. Για παράδειγμα προ ημερών σε ψήφισμα στην ευρωβουλή για το ζήτημα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ έλλειπαν επιδεικτικά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους στο ψήφισμα. Αργότερα η  Ασημακοπούλου σε συνέντευξή της εξηγούσε ότι πρέπει να γίνει μία συζήτηση και μία ζύμωση με την κοινωνία γι’ αυτά τα θέματα. Να θυμίσουμε ότι η Ασημακοπούλου ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης του Γεωργιάδη ο οποίος ήταν κατηγορούμενους για αδικήματα ανήλικης σεξουαλικότητας. Μάλιστα, στελέχη του συντηρητικού χώρου της ΝΔ τονίζουν ότι η εμμονή με αυτά τα ζητήματα θα φέρει τη ρήξη μέσα στο κόμμα αλλά θα στείλει και τον Κυριάκο Βελόπουλο πέρα από την γραμμή των διψήφιων ποσοστών.

Το ζήτημα απασχολεί ιδιαιτέρως και τον Πρωθυπουργό καθώς από την μία είναι υπέρ των παραπάνω δικαιωμάτων αλλά δεν ξεχνάει σε ποιο κόμμα βρίσκεται. Που και που το θυμάται.