Το βούλευμα που τους στέλνει στο εδώλιο και ξεσκεπάζει την δράση τους! Η "παρέα" των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης στα Νότια Προάστεια. 9 ιδιοκτήτες σχολών, 13 υπάλληλοι της περιφέρειας Αττικής και δεκάδες οδηγοί. Η δράση των "γαλάζιων" στελεχών... με το αζημίωτο και η σχέση τους με τον Πατούλη.


Του Άρη Σπίνου

Ο Κ.Λ. σήμερα  ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που παραπέμπεται σε δίκη είναι στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι παραπέμπεται με βούλευμα και ο περιφερειάρχης τον διατηρεί ακόμα στην θέση του. 



Ο σημερινός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής από την εκλογή Πατούλη και μετά ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική του Γ. Πατούλη. Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης είναι παράλληλα μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ και του τομέα υποδομών & μεταφορών της ΝΔ, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Εκτός από τον Κ.Λ. ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο παραπέμπεται σε δίκη σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα είναι και πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Δ.Η. Γνωστό στέλεχος της ΝΔ, ήταν εκπρόσωπος του συνδυασμού του Γ. Πατούλη Νέα Αρχή για την Αττική στις εκλογές του 2019, με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις.

Ακόμη ένα πρόσωπο που παραπέμπεται σε δίκη είναι και πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ν.Γ. γνωστός για τις σχέσεις του με τη ΝΔ. Συχνά έχει τηλεοπτική παρουσία στα κανάλια Σκάι και Star για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση οδήγησης.

Όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμόν 2447/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, συνολικά παραπέμπονται σε δίκη 13 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα Αττικής, εννέα ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης αλλά και δεκάδες οδηγοί για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Το κύκλωμα εξιχνιάστηκε το 2019, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση και καταγγελίες που είχαν φτάσει στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών, τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και τους υποψήφιους οδηγούς αφορούν οκτώ αδικήματα που αποδίδονται κατά περίσταση, ορισμένα μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα. Αναλυτικά, οι κατηγορίες αφορούν «συμμορία», «δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση», «δωροδοκία υπαλλήλου», «άμεση συνέργεια κατ’ εξακολούθηση σε δωροδοκία υπαλλήλου», «ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ», «φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων» και «συνέργεια σε φθορά ηλεκτρονικών δεδομένων».