"Μπουνιές και κλοτσιές" ανάμεσα σε 2 υπουργούς για ένα έργο 242 εκατομμύριών ευρώ... για τα μάτια των φίλων τους εργολάβων! Ψηφιοποιούνται τα αρχεία 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας!


Του Άρη Σπίνου

Έγινε της κακομοίρας πριν λίγες μέρες! Μόνο μπουνιές δεν έπαιξαν 2 υπουργοί που σκίζουν τα ρούχα τους για το ποιος εργολάβος θα πάρει ένα έργο 242.000.000 ευρώ. Σας έχουμε σπαρταριστές λεπτομέρειες. Σε εντατικές διεργασίες βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών με τα στελέχη τους να επεξεργάζονται σχέδια διεκδίκησης των πρώτων έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα. Λίγο πριν την χρεοκοπία οι περισσότερες από αυτές, περιμένουν ότι θα πάρουν κάποιο εργάκι ως υπεργολάβοι. 

Οι συμμαχίες που θα δημιουργηθούν θα διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα των έργων, ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει τα 7 δισ. ευρώ! Είναι προφανές όμως σύμφωνα με αυτά που ακούγονται στην πιάτσα ότι το έργο το έχουν πάρει ήδη 3 εταιρείες με την βοήθεια του "επιτελικού κράτους". 

Στη σειρά των έργων που αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα το επόμενο διάστημα συγκαταλέγεται η ψηφιοποίηση του Αρχείου Υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Το έργο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα, από άποψη προϋπολογισμού – 242,4 εκατ. ευρώ, που έχουν πάρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και αφορά στην ψηφιοποίηση των 600 εκατομμυρίων σελίδων των αρχείων των 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας. Εδώ παίχτηκαν οι μπουνιές!! Οι φωνές πρωτοκλασάτου υπουργού ακούστηκαν σε όλο τον όροφο όπου "συνομιλούσε" με συνάδελφο του που έχει μικρή η μεγάλη συμμετοχή στο ποιος θα πάρει το έργο. Όπως μάθαμε, προκειμένου να κατευναστεί η οργή του φωνακλά υπουργού του προτάθηκε να μεταφέρει στον φίλο του μια άλλη δουλίτσα που υπάρχει.

Πρόκειται για το έργο δικτυακή αναβάθμιση με οπτικές ίνες για το δίκτυο GRNET και τα συνδεδεμένα δίκτυα, δηλαδή για το σύνολο των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών φορέων της χώρας, το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, κι έναν σημαντικό αριθμό δημόσιων νοσοκομείων και λοιπών φορέων έρευνας και εκπαίδευσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30,5 εκατ. ευρώ. Λέτε να συμφωνήσει ο υπουργάρας με το ψιλοκοκό;