Τον δεδομένο ουδείς τον σέβεται! Η Ν.Δ. "πούλησε " τον Μασούτη για τον Χατζηθεοδοσίου... του βαθέως ΠΑΣΟΚ! Το μυστικό ραντεβού στο Μαξίμου και η "πόρτα" στον ισχυρό άντρα των Super Market! "Έχουμε υποχρέωση στην Φώφη" του είπε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.


Του Άρη Σπίνου 

Αργά κατάλαβε ο ισχυρός άντρας των Super Market Γιάννης Μασούτης ότι η Νέα δημοκρατία τον είχε ανάγκη μόνο προεκλογικά όταν είχε μετατρέψει τα υποκαταστήματα του σε όλη την Ελλάδα σε τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. Τώρα που "χτύπησε" την πόρτα της την βρήκε θεόκλειστη. Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος δεν χρειάστηκε περισσότερα από τρία λεπτά της ώρας προκειμένου να πείσει τον «ισχυρό» επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη, Α’ Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, να μη θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου!

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του Προέδρου έμεινε κενή μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο Γιάννης Μασούτης είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να πάρει τη θέση του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Από την επόμενη κιόλας μέρα του θανάτου του Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο κ. Μασούτης διεμήνυε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε., σημειώνοντας μάλιστα σαφέστατο προβάδισμα για την εκλογή του.

Παραμένει αναπάντητο το γιατί αποφάσισε ο κ. Μασούτης να κάνει πίσω, ιδίως ενώ γνώριζε ότι σίγουρα θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και αφού είχε «εκτεθεί» ήδη σε πλήθος σοβαρών επιχειρηματιών στους οποίους είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του ή είχε ζητήσει τη στήριξή τους.


Ένα τηλεφώνημα και μια συνάντηση στο γραφείο ανώτατου στελέχους της κυβέρνησης ήταν αρκετό για να κάνει πίσω, ο όχι και τόσο ισχυρός – όπως αποδεικνύεται – Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας. Στην εν λόγω συνάντηση ήταν παρόντες εκτός από τον κυβερνητικό παράγοντα, ο κ. Μασούτης και ο κ. Χατζηθεοδοσίου, έτερος «δελφίνος» για τη θέση Μίχαλου, που τελικά επικράτησε στην επιλογή της κυβέρνησης για την πολυπόθητη καρέκλα και τελικά την πήρε. 

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι μεγαλοασφαλιστής των Αθηνών.

Ο κ. Μασούτης, Προέδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ανήκει στον ευρύτερο χώρος της κεντροδεξιάς και είναι γόνος της γνωστής οικογένειας που έχει στην κατοχή της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με χιλιάδες εργαζόμενους.

«Αυτός δεν κάνει για διοίκηση επιμελητηρίων, καλύτερα να πουλά τσίχλες και χαρτιά τουαλέτας»

Αυτή ήταν η φράση επιφανούς στελέχους της ΝΔ, ο οποίος φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Μασούτη, όταν ερωτήθηκε πώς κρίνει το γεγονός ότι «δωρίζεται» μια σημαντική κοινωνικοπολιτικοοικονομική θέση σε έναν εκπρόσωπο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να παραμείνει στα χέρια κεντροδεξιού επιχειρηματία!

Πληροφορίες από τη Βόρεια Ελλάδα κάνουν λόγο για βαρύ κλίμα στην οικογένεια Μασούτη, μετά το μεγαλόπρεπο άδειασμα της ΝΔ, στο πρόσωπο του Γιάννη Μασούτη.

Μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος της αυτοδιοίκησης του Βορρά και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, μας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται ο κ. Μασούτης να ακολουθήσει τα χνάρια του κ. Συγγελίδη, Α’ Αντιπροέδρου του Ε.Β.Ε.Α. και αδελφικού φίλου του Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος παραιτήθηκε και από τη θέση του Αντιπροέδρου και από τη θέση του μέλους του ΔΣ του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ύστερα από αντίστοιχες πολιτικές παρεμβάσεις.

«Τον εξέθεσαν στα μάτια της οικογένειάς του αλλά κυρίως στα μάτια των 15.000 εργαζομένων του. Πώς θα πάει αύριο να ζητήσει σε αυτούς τους ανθρώπους να στηρίξουν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;» ανέφερε μεταξύ άλλων το υψηλόβαθμο στέλεχος της Βόρειας Ελλάδας.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας Μασούτη για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και τα οποία ακυρώνουν την εικόνα του «ισχυρού» και «αδέσμευτου» brand που με κόπο έχτισε ο Διαμαντής Μασούτης!