Βόμβα! Ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Βασίλης Μακρής άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα στον λιμενικό Χριστοφορίδη που χειρίστηκε ως ανακριτής την υπόθεση του Noor1... για κατάχρηση εξουσίας και "μαγείρεμα" της... δικογραφίας!


Του Άρη Σπίνου

Επειδή πάντα υπάρχουν αυτοί που βαριούνται να σκεφτούν και βγάζουν συμπεράσματα με δανεική σκέψη οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε έχουμε συναντήσει σε απόσταση 3 χιλιομέτρων τον εφοπλιστή Μαρινάκη! Αντίθετα με διάφορα "παπαγαλάκια" που βάζουν στην τσέπη 10χίλιαρα και γράφουν ότι τους πουν. Μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα και πάντα την αλήθεια γιατί δεν έχουμε πάρει ποτέ από κανέναν ούτε μισό ευρώ. Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ! 

Μια ποινική δίωξη που φέρνει τα πάνω κάτω στην υπόθεση Noor1 που όπως φαίνεται θα απασχολήσει ξανά τις αίθουσες των δικαστηρίων αφού ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην εφετειακή απόφαση που "έσπασε" τα ισόβια στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5,  ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιά Βασίλη Μακρή ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Παν. Χριστοφορίδη για απόπειρα κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Β. Μαρινάκη. Η δικογραφία ήδη διαβιβάστηκε σε ανακριτή.

Το edolio5 από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση Noor1 αφιέρωσε εκατοντάδες ώρες παρουσίας στο δικαστήριο προκειμένου να έχει πλήρη γνώση.

Η μήνυση Μαρινάκη κατά του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη (που πίεζε το 2017 τον ισοβίτη Γιαννουσάκη να «δώσει» τον Βαγ. Μαρινάκη, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν «10 χρόνια στην κυβέρνηση») όπως έχει αναφέρει σε μήνυση του ο Ευθύμιος Γιαννουσάκη , πλέον θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση εξουσίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε5»,  η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά, έκανε δεκτή την αίτηση της πλευράς του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του δημοσιογράφου των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων των Μαρινάκη και Κουρτάκη, αλλά και του  Ευθύμιου Γιαννουσάκη, κατά του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη που υπηρετούσε στη δίωξη ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η πλευρά Μαρινάκη – Κουρτάκη και Γιαννουσάκη είχε κατηγορήσει τον Χριστοφορίδη ότι, σε συνεργασία με την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, και υπό την καθοδήγηση του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είχε προσπαθήσει να τον εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς των ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1, εκβιάζοντας και απειλώντας τον κρατούμενο Γιαννουσάκη να καταθέσει γραπτώς στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν τον εφοπλιστή και θα τον οδηγούσαν στη φυλακή.

Η υπόθεση, αφού πέρασε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του Πειραιά αλλά και την Εισαγγελία Εφετών του Πειραιά, κατέληξε στον Ναυτοδικείο με μόνο ύποπτο τον λιμενικό Χριστοφορίδη (το σκέλος που αφορά τον δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο και τον πρώην υπουργό Καμμένο αρχειοθετήθηκε). Η μήνυση καταρχάς μπήκε στο αρχείο.

Η δικογραφία επί ένα έτος δεν «κινήθηκε», για να φθάσουμε σήμερα στο να γίνει δεκτή η αίτηση Μαρινάκη και να κριθεί ότι πρέπει να ανασυρθεί και να επανεξεταστεί. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Λιμενικός Χριστοφορίδης πριν απολογηθεί ως ύποπτος από τον εισαγγελέα Βασίλη Μακρή κατέθεσε αίτηση εξαιρέσεως σε βάρος του, ισχυριζόμενος ότι ο εισαγγελέας θα μεροληπτήσει. Η αίτηση απερρίφθη. 

Ας έρθουμε στο σήμερα. Ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης, αν τελικά του ασκηθεί δίωξη, μετά την απολογία του και στον ανακριτή και κατόπιν του σχετικού βουλεύματος, διατρέχει τον κίνδυνο να απολογηθεί για σοβαρά αδικήματα - θα τεθεί εκτός λιμενικού σώματος - όπως ενδεχομένως για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, το οποίο σημειωτέον είναι κακούργημα, ενώ είναι πιθανόν να προσδιοριστούν και άλλοι ως ύποπτοι, των οποίων όμως τα ονόματα δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα. Σήμερα ο λιμενικός Χριστοφορίδης δεν υπηρετεί πλέον στην δίωξη ναρκωτικών αφού έχει μετατεθεί άλλη υπηρεσία.

Σχετικά ρεπορτάζ

Νέα εξαίρεση ζήτησε ο ανακριτής Γιάννης Πετρόπουλος από την δικογραφία όπου εμπλέκεται, ο μεγαλοεφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και συνεργάτες του σε υπόθεση του "Noor 1". Είχε ζητήσει να μπει η υπόθεση στο αρχείο αλλά ο εισαγγελέας εφετών Πειραιά του ζήτησε να συνεχίσει την έρευνα.

Στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Πειραιά Τσορμπατζόγλου το πόρισμα του ανακριτή Πετρόπουλου! Τυπική διαδικασία πλέον η αρχειοθέτηση της έρευνας για την δήθεν εμπλοκή του εφοπλιστή Μαρινάκη και των συνεργατών του στην υπόθεση Noor1!


Πλήρης δικαίωση για το ρεπορτάζ του edolio5! Από τις 7/1 είχαμε γράψει ότι η υπόθεση με την δήθεν εμπλοκή του Μαρινάκη με το Noor1 μπαίνει στο αρχείο. Οι εκβιασμοί του λιμενικού στον Γιαννουσάκη και η ομηρία του εφοπλιστή για να τον εκβιάζουν. Φούσκα ο πολυδιαφημισμένος "μάρτυρας" Βασίλης Γεωργιάδης που είχε "πλασαριστεί" από την εκπομπή του Θωμαίδη.


Ο Μαρινάκης και το Noor1! Κατάθεση μαρτύρων στον ανακριτή Πετρόπουλο για την ενδεχόμενη εμπλοκή του εφοπλιστή. " Δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση" είπαν όλοι. Την επόμενη εβδομάδα η εξέταση του "εγκεφάλου" της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης, Ριγκαμπάντι που κρατείται σε Αγγλικές φυλακές.


Μόνο στο edolio5! Κατέθεσε ο Γιαννουσάκης στον ανακριτή Πετρόπουλο για την φερόμενη εμπλοκή Μαρινάκη στους 2,1 τόνους ηρωίνη. "Ότι έχω πει ήταν προϊόν εκβιασμού από τους λιμενικούς. Ο άνθρωπος δεν έχει απολύτως καμία σχέση."

Ο Μητσοτάκης τον εκβιάζει με ισόβια! Η κυβέρνηση θα έχει όμηρο τον Μαρινάκη με την κατηγορία του εμπόρου ναρκωτικών... όσο γουστάρει! Μετέθεσαν τον ανακριτή Πετρόπουλο ( ο 3ος κατά σειρά) που ερευνούσε τις καταγγελίες σε βάρος του

Το Μαξίμου στέλνει ισόβια τον Μαρινάκη! Φέρνουν στην Ελλάδα τον εγκέφαλο του "κόλπου" με την ηρωίνη στο Noor1 Sharifi Zindashti για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του.

Ξύπνα Βαγγέλη! Τον εκβιάζουν με ισόβια,τον εξευτέλισαν με τον ΠΑΟΚ ,του πέταξαν φραγκοδίφραγκα και αυτός τους στηρίζει ακόμα!


Υπόθεση Noor1!Βόμβες από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη:"Μου πρόσφεραν 10.000.000 ευρώ για να καταθέσω ψευδώς ότι ο Μαρινάκης έχει εμπλοκή με το Noor1"..."Ο Χριστοφορίδης με εκβίαζε ότι θα με κατονομάσει εμένα και τον αδερφό μου ως πληροφοριοδότες του Λιμενικού σε έμπορους ναρκωτικών εάν δεν έλεγα ψευδώς ότι ο Μαρινάκης είναι πίσω από το Noor1"!