Όταν οι αρχές... κοιτούν αλλού! Ο οδοντίατρος (!) Ζαχαρίας Ματζαβίνος πεθερός του Γιώργου Κουτσολιούτσου ήταν πρόεδρος στην επιτροπή ελέγχου της Folli Follie! Χρηματιστήριο, υπουργείο οικονομικών, επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δικαιοσύνη... τον θεωρούσαν ικανό και γνώστη για να προστατεύει τα λεφτά των επενδυτών!


Του Άρη Σπίνου

O Ζαχαρίας Μαντζαβίνος, είναι καθηγητής της Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πεθερός του Κουτσολιούτσου. Στις αρμόδιες εποπτικές αρχές λοιπόν ποτέ δεν έκανε εντύπωση το γεγονός, ότι ο «πολύς» Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχε τοποθετήσει ως πρόεδρο στην Επιτροπή Ελέγχου τον πεθερό του.  Η επιτροπή Ελέγχου μιας εισηγμένης εταιρείας είναι το Α και το Ω  στο Χ.Α.Α.


Απαρτίζεται από απόλυτα εξειδικευμένα στελέχη που γνωρίζουν χρηματοοικονομικά , λογιστική η τραπεζική.

Αλλά στις αρμόδιες αρχές ποτέ δεν έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο πολύς Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχε τοποθετήσει σε αυτή την θέση τον πεθερό του που ήταν οδοντίατρος.

Ένα άνθρωπο που δεν είχε ιδέα από οικονομικά.

Η αποθέωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεν έκανε ποτέ εντύπωση ούτε στην ηγεσία του χρηματιστηρίου τα τελευταία 20 χρόνια, ούτε στην ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε κάθε περίπτωση όμως Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το σκάνδαλο της Folli Follie αποφάσισαν να μην παραπέμψουν σε δίκη τον κ. Ζαχαρία Μαντζαβίνο, σε αντίθεση με τους Δημήτρη, Τζωρτζή και Καίτη Κουτσολιουτσου που θα δικαστούν κανονικά.

Μετά την παρέμβαση του edolio5 οπού αποκάλυψε τις υπόγειες μεθοδεύσεις επιχειρηματικών και άλλων κύκλων που εμπλέκονταν ενεργά ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Folli follie, να αποφυλακιστούν οι Κουτσολιούτσοι με αντάλλαγμα τη …σιωπή (!!!), ήρθε η Δικαιοσύνη (και εν προκειμένω το δικαστικό συμβούλιο) να αποκαταστήσει την τάξη, να στείλει στο σκαμνί 13 κατηγορούμενους και να παρατείνει για άλλους 6 μήνες την προσωρινή κράτηση του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου!

Υπό αυτό το πρίσμα, τα επιχειρηματικά, χρηματιστηριακά και τραπεζικά συμφέροντα που στην ουσία αποτελούν πρωταγωνιστικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πλην όμως δεν έχουν μπει ακόμη στο κάδρο των διώξεων, παρά τις καταγγελίες και τα στοιχεία που φέρεται να έχουν φθάσει στα χέρια των αρμοδίων αρχών, επιδίωξαν με κάθε τρόπο να εγγυηθούν και να διαμορφώσουν συνθήκες τέτοιες που να επιτρέπουν την αποφυλάκιση πατέρα και γιου Κουτσολιούτσου!

Με αντάλλαγμα τη σιωπή τους, με τη δέσμευση ότι θα κρατήσουν τα στόματα τους κλειστά και δεν θα παράσχουν στις αρχές αποδεικτικά στοιχεία ενοχής των συνεργών και συνενόχων τους που είναι ακόμη στο απυρόβλητο, πάμπλουτοι από τα κλεμμένα και μετά το πλιάτσικο στα περιουσιακά στοιχεία της Folli follie!