Στέλιος Ζωντός! Ο "ευλύγιστος" εθνικός διαφημιστής... παντός καιρού! Από την αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα "λύνει και δένει" στα υπόγεια του Μαξίμου με δεκάδες δημόσιους οργανισμούς στο χαρτοφυλάκιο του.


Του Άρη Σπίνου 

Το Μαξίμου έχει αποχτήσει τον Εθνικό του διαφημιστή. Στον κεντρικό κυβερνητικό. Άνθρωπο για όλες τις δουλειές, εξελίσσεται ο γνωστός διαφημιστής Στέλιος Ζωντός, της Gravity Newtons, αφού σαρώνει κυριολεκτικά όλες τις μεγάλες δουλειές τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στην ιδιωτική αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους πελάτες του περιλαμβάνονται ο ΟΛΠ, η Ελλάκτωρ, η Λάμδα, οι προσωπικές εταιρείες αλλά και το ίδρυμα της Μαριάννας Λάτση, η Vivartia, η MIG, το lindl, τα ΕΛΠΕ, η Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια Αττικής, πέντε – έξη υπουργοί κ.α.

Το δραστήριο στέλεχος των δημοσίων σχέσεων ξεκίνησε την σταδιοδρομία ανεξάρτητου συμβούλου το 2000  δίπλα στον τότε υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΠΑΣΟΚ Τάσο Γιαννίτση. 

Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ δεν τον έπληξε καθώς με καταπληκτική ευελιξία φρόντισε να περάσει αλώβητος την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ στην διάρκεια της οποία αύξησε το πελατολόγιό του.

Είναι ο δημοσιοσχεσίτης όλων των κυβερνήσεων. Μάλιστα κατάφερε να εξοβελίσει από πολλές κρατικές δουλειές τους θεωρούμενους μεγάλους αντιπάλους, την εταιρεία δημοσίων σχέσεων V&O, των Θ. Βαρβιτσιώτη και Γ. Ολύμπιου, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς θα σάρωναν όλα τα έργα εξαιτίας των υψηλών γνωριμιών που είχαν στον κυβερνητικό χώρο.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις αυτές διαψεύστηκαν και ο Σ. Ζωντός, κατάφερε αθόρυβα να επεκταθεί σχεδόν παντού αποκτώντας ιδιαίτερη ισχύ. Εντύπωση προκαλεί το… χαρτοφυλάκιο υπουργών που διαχειρίζεται ανάμεσα στους οποίους είναι ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Ενδεικτική υπόθεση, το έργο ύψους 3,9 εκατ. που πήρε από την Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική όταν ταυτόχρονα έχει πελάτη τις θυγατρικές της Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ και Ηλεκτωρ που ασχολούνται με την διαχείριση σκουπιδιών

Αυτό είναι το λιγότερο καθώς σημαντική σύγκρουση συμφερόντων προκύπτουν από το ότι είναι έμπιστος τόσο της διοίκησης του ΟΛΠ όσο και υπουργών που πρέπει να αποφασίσουν για κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και την κινέζικη κρατική εταιρεία στην οποία ανήκει.

Επίσης προκύπτουν κι άλλα θέματα όπως ότι συμβουλεύει την Ελλάκτωρ αλλά και την Μαριάννα Λάτση που είναι μέτοχος της ανταγωνιστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Λάμδα αλλά και κατασκευαστικές εταιρείες που διεκδικούν έργα στο Ελληνικό, μεγάλο σούπερ μάρκετ και βιομηχανίες που είναι προμηθευτές του.