Ζαλίστηκαν στον Μαξίμου... από την κατηφόρα! Παρήγγειλαν δημοσκοπήσεις πριν χάσουν τον μπούσουλα. Φωτιές, ανεμβολιάστοι, ανεργία, δημοφιλία υπουργών και Βελόπουλος στα ερωτήματα.


Του Άρη Σπίνου

Κάθε μέρα και χειρότερο για το κυβερνητικό επιτελείο. Στο Μαξίμου αποφάσισαν να παραγγείλουν μια σειρά από δημοσκοπήσεις που πρόκειται να αρχίσουν από τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα που θα πάρει το Μαξίμου από τις δημοσκοπήσεις είναι καθοριστικά για μια σειρά στρατηγικές και τακτικές κινήσεις τις οποίες πρόκειται να αναλάβει ο πρωθυπουργός.

Οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν και τον ανασχηματισμό αφού στα ερωτηματολόγια περιλαμβάνεται και η βαθμολόγηση των υπουργών, το κίνημα των ανεμβολίαστων που μεγαλώνει μέρα με την μέρα, η δημοφιλία των υπουργών αλλά και η εκλογική τάση του Κυριάκου Βελόπουλου που δείχνει να έχει για το Μαξίμου επικίνδυνη εκτόξευση προς τα επάνω.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει το Μαξίμου σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και κυρίως στη συμπεριφορά των νέων από 18 έως 35 χρονών που πλαισιώνουν αθόρυβα την Ελληνική Λύση αλλά και την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν σε μια κρίσιμη μάζα των λεγόμενων ανεμβολίαστων.

Με δεδομένο ότι οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων προέρχεται από τον χώρο της Δεξιάς, η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη και γι΄ αυτό δεν παίρνει αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας του κράτους, όπως στρατό, αστυνομία, δημόσιους υπαλλήλους και συγκοινωνίες, αφού ξέρει ότι αυτό θα οδηγήσει τον Βελόπουλο σε διψήφια ποσοστά.