Υπόθεση δολοφονιών Κορφιάτη και Κλουτσινιώτη στην Ζάκυνθο! Προφυλακίστηκε ο πρώην υποδιοικητής ασφαλείας του νησιού για την εμπλοκή του στα εγκλήματα. Είχε αποφυλακιστεί το Πάσχα μετά την έκτιση της ποινής του για την ληστεία σε βάρος του δημάρχου με λεία 500.000 ευρώ.


Του Άρη Σπίνου

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην αστυνομικός, υποδιοικητής της ασφαλείας Ζακύνθου που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.

Ο πρώην αστυνομικός πέρασε το πρωί της Παρασκευής το κατώφλι της ανακρίτριας Ζακύνθου, η οποία, με βάση νέα στοιχεία που προέκυψαν από τη διερεύνηση της υπόθεσης, τον είχε καλέσει σε συμπληρωματική απολογία.

Μετά την ολοκλήρωση της νέας απολογίας, που διήρκεσε αρκετές ώρες, η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως, έκρινε τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην αστυνομικός είχε συλληφθεί με άλλους επτά κατηγορουμένους τον περασμένο Ιούνιο, για την δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον πρώην αστυνομικό, ο οποίος υπηρέτησε ως υποδιοικητής Ασφαλείας στη Ζάκυνθο, είχε κατονομάσει για παράνομες δραστηριότητες στο νησί, ο επιχειρηματίας και σύζυγος της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, Ντίμης Κορφιάτης. ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ληστεία σε βάρος του νυν δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη από τον οποίο είχαν αποσπάσει 500.000 ευρώ. Στο Εφετείο ωστόσο, η ποινή του για την υπόθεση της ληστείας μειώθηκε στα 12 έτη κάθειρξης, εξέτισε τα 3/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020 στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.

Στον πρώην αστυνομικό είχε επιβληθεί μετά την απολογία του καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου ι από τη Ζάκυνθο και από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης παρουσίας του κάθε 1η και 16η του μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Μετά την εξέλιξη αυτή στην φυλακή έχουν οδηγηθεί 4 από τα 6 άτομα που κατηγορήθηκαν για την δολοφονία Κορφιάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η νέα απολογία του απότακτου πλέον αστυνομικού οφείλετε στο γεγονός ότι πριν λίγες μέρες η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έλαβαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το "άνοιγμα" των κινητών τηλεφώνων που χρησημοποίησε ο κατηγορούμενος,