"Χαστούκι" - εγκύκλιος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου στους "ξεχασιάρηδες" συνάδελφους του! Γιατρός καταδικάστηκε ως υπαίτιος για τον θάνατο 3 ασθενών αλλά οι εισαγγελείς των δικαστηρίων... "ξέχναγαν" να ενημερώσουν τον Ιατρικό σύλλογο για να του αφαιρεθεί η άδεια! (Η διαταγή του Αρείου Πάγου)


Του Άρη Σπίνου

Μία 14χρονη έχασε τη ζωή της από γιατρό, ο οποίος επί μία δεκαετία και πλέον είχε καταδικαστεί και για άλλους θανάτους. Ωστόσο, η αρμόδια Εισαγγελία δεν ενημέρωσε ως όφειλε τον ιατρικό σύλλογο για να λάβει τα αναγκαία πειθαρχικά μέτρα και να τον θέσει εκτός υπηρεσίας. Έτσι, συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα με τα τραγικά αποτελέσματα που ακολούθησαν.

Το περιστατικό αυτό οδήγησε σε μία ιδιαίτερη αιχμηρή εγκύκλιο, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτριου Παπαγεωργίου, ο οποίος υπενθυμίζει τα καθήκοντα των εισαγγελικών λειτουργών, με έμφαση σε εκείνους που τοποθετούνται ως επικεφαλής των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών Παραπέμπει δε και στις κυρώσεις που προβλέπονται για όσους δεν ασκούν με επάρκεια τα καθήκοντά τους.