Οι καταγγελίες για "διαδρομές" χρήματος σε στελέχη της ΕΥΔΑΠ - ο διαγωνισμός μαμούθ 324.000.000 ευρώ για την Ψυττάλεια και ο... μοναδικός εργολάβος (ΑΚΤΩΡ - ΑΒΑΞ) που πήρε το έργο με απόφαση του ΣτΕ.


Του Άρη Σπίνου

Ο πόλεμος για τον διαγωνισμό μαμούθ των 324.000.000 ευρώ έβγαλε στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά την σαπίλα του κράτους. Η ΕΥΔΑΠ είχε προσφύγει κατά της ΕΥΔΑΠ! Οι ομάδες συμφερόντων πολλές και τελικά το ΣτΕ έδωσε... τον νικητή! Οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, βάσει της οποίας απορρίπτεται η προσφυγή της ΕΥΔΑΠ κατά της απόφασης της αρχής Προδικαστικών Προσφυγών η οποία είχε κρίνει ότι αρμόδια για την διαγωνιστική διαδικασία είναι η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού και όχι το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ!

Θυμίζεται ότι στην Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών είχε αποφανθεί η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – Αβαξ κατά των ενεργειών της ΕΥΔΑΠ που κατήργησε το αποτέλεσμα της αρμόδιας επιτροπής του διαγωνισμού η οποία είχε αποκλείσει από την συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας της Ψυττάλειας τις κοινοπραξίες Suez- Ιντρακάτ – Τέρνα και Μυτιληναίος – Κωνσταντινίδης και είχε αποφασίσει να ανοίξει μόνον η οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας Άκτωρ – Αβαξ!
Σε απλά λόγια με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ, το έργο μαμούθ των 324 εκατ. ευρώ καταλήγει για 5 χρόνια στην μία και μοναδική πλέον υποψήφια κοινοπραξία Άκτωρ – Αβαξ της οποίας και θα ανοίξει η οικονομική προσφορά!

Η απόφαση του ΣτΕ θεωρείται και είναι μείζονος σημασίας καθώς μπαίνει ένα τέλος στην αυθαιρεσία  λοιπών νταραβεριτζήδων που ετσιθελικά αποφάσισαν να ακυρώσουν την απόφαση μιας επιτροπής, ρίχνοντας ευθέως μομφή στα στελέχη που την απάρτιζαν και τα οποία την ώρα τούτη δικαιώνονται απολύτως!