Βόμβα! Τα "βρόντηξε" ο εισαγγελέας Καραγιάννης... 2 εβδομάδες μετά τον διορισμό του στην αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Οι 4 "καυτές" δικογραφίες και οι πιέσεις! Ο Βενεζουέλας, ο μεγαλοεφοπλιστής και ο κατασκευαστής π. πρόεδρος ΠΑΕ!


edolio5 team

Tην παραίτησή του υπέβαλλε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης ο οποίος πριν 2 εβδομάδες είχε τοποθετηθεί μαζί με τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη στην κεφαλή της Ανεξάρτητης Αρχής.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, Καραγιάννης επικαλείται προσωπικούς λόγους οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να ασκήσει τα καθήκοντά του. Κύκλοι του υπουργείου δικαιοσύνης διαρρέουν ψευδώς ότι η παραίτηση οφείλεται σε οικονομικής φύσεως ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με τις απολαβές των επικεφαλής οι οποίοι ως γνωστόν είναι συνταξιούχοι εισαγγελικοί λειτουργοί και εκ του Νόμου, επειδή καταλαμβάνουν έμμισθη θέση είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται. Το επιχείρημα φυσικά είναι αστείο αφού αυτές τις λεπτομέρειες τις γνώριζαν πριν αναλάβουν την θέση αυτή. Εξ άλλου παραιτήθηκε ο ένας εκ των 2 εισαγγελέων. Ο άλλος θέλει να αδικείται οικονομικά; 

Πλέον παραμένει ασαφές εάν θα καλυφθεί το κενό του Καραγιάννη ή θα παραμείνει ο Βουρλιώτης ως ο επικεφαλής της Αρχής χωρίς να έχει αναπληρωτή.

 Πρόκειται για δυο εξαιρετικής ικανότητας εισαγγελικούς λειτουργούς. Ο Παναγιώτης Καραγιάννης τα τελευταία χρόνια ήταν και μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώ κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του έφερε σε πέρας ουκ ολίγες, μείζονος σημασίας, δικογραφίες. Όπως πληροφορείτε το edolio5 η αιτία παραίτησης του σχετίζεται με τις πιέσεις που δεχόταν αναφορικά με με 4 καυτές δικογραφίες που βρισκόταν στα συρτάρια αρκετούς μήνες τώρα και αφορούσαν έναν λάτρη εκ Βενεζουέλας με αγάπη στον Real Estate που έχει αγοράσει δεκάδες ακίνητα, χωρίς να του παράγουν ούτε 1 ευρώ κέρδος! 

Ο δεύτερος και ο τρίτος φάκελος αφορούν φοροδιαφυγή και σπάσιμο capital controls το 2015 με μεταφορά ποσού ύψους 80 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα προς την Κύπρο.

Πρωταγωνιστές πολύ γνωστός εφοπλιστής το όνομα του οποίου έγινε γνωστό με αφορμή το μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο της εποχής καθώς και επώνυμος στοιχηματζής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εφοπλιστής εκμεταλλευόμενος δανειακές του συμβάσεις με μεγάλη τράπεζα τις αξιοποιούσε παρανόμως λαμβάνοντας αμοιβή 8-10%, προκειμένου να βοηθά τον στοιχηματζή να βγάζει από τη χώρα τεράστια ποσά, παρά τις απαγορεύσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο τέταρτος φάκελος αφορά πολύ γνωστό εργολάβο ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση πλαστών και εικονικών τιμολογίων ύψους 120-150 εκατ. ευρώ.!!!