Ας πούμε επιτέλους αλήθειες! Αυτοί που δολοφόνησαν τους Στεφανάκο, Καραγιάννη, Παπαχρήστο και Γρίβα... έχουν τον Αλ καπόνε για πρωινό ρόφημα. Ανίσχυρη πλέον η ΕΛ.ΑΣ. μπροστά τους.


Του Άρη Σπίνου

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, αποκομίζει κανείς την εντύπωση ότι μόλις πρόσφατα συνειδητοποιήσαμε πως στην Ελλάδα δρα ανεξέλεγκτα το οργανωμένο έγκλημα.

Αν κάποιος παρατηρήσει ποιους έχει εκτελέσει η "νύχτα" θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι ο αστυνομικός πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους ηθικούς και φυσικούς εκτελεστές. Ορισμένα από τα πιο «βαριά» συμβόλαια θανάτου, όπως για παράδειγμα αυτά εις βάρος των Βασίλη Γρίβα, Παπαχρήστου, Βασίλη Στεφανάκου και Μανώλη Καραγιάννη, εκτελέστηκαν την περίοδο 2017-2018 ούτε καν θα φανταζόντουσαν κάποιοι ότι θα μπορούσε να βρεθεί φυσικός εκτελεστής. Πρόσωπα που οι "συναδέλφοι" τους δεν τολμούσαν να τους κοιτάξουν ούτε στα μάτια. Οι έρευνες της ΕΥΠ που αποκάλυψαν επαφές «νονών της νύχτας» με επιχειρηματίες, πολιτικούς, ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ δείχνει ότι το μεδούλι της παρανομίας έχει γεμίσει με πίον όλη την κοινωνία. 

Υπήρχε η πεποίθηση πως ο πόλεμος στη νύχτα θα οδηγούσε σε αλληλοεξόντωση των αντίπαλων ομάδων και τελικά στην αυτοκάθαρση, ενώ η κοινή γνώμη «ψυχαγωγούνταν» με δημοσιεύματα και αναφορές στον «Μπούμπι», στον «Σαμπρέλα», στον «Καράφλα», κάθε φορά που ένας απ’ αυτούς δολοφονείτο μέσα σε καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ.

Μόνο που η αυτορρύθμιση της «αγοράς» δεν επετεύχθη· το αντίθετο. Συμβόλαια θανάτου υπογράφονται πλέον όχι μόνο για τα μεγάλα κεφάλια της μαφίας, αλλά και για άτομα Γ' Εθνικής όπως ήταν για παράδειγμα ο Μιχάλης Καπίρης και ο Τάσος Μπερδέσης, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Μάιο.
Σε προχθεσινή δήλωσή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε συντονισμένη δράση κατά του οργανωμένου εγκλήματος και προειδοποίησε ότι το φαινόμενο απειλεί να διαβρώσει τους θεσμούς. Ο αστυνομικός των 850 ευρώ δεν μπορεί πλέον να σταθεί εμπόδιο στα εκατομμύρια που χορεύουν γύρω από τους στρατηγούς που του δίνουν εντολές και τον στέλνουν σε φονικές ενέδρες.