Όλη η πιάτσα περίμενε το συμβόλαιο θανάτου του Μιχάλη Καπίρη ή "Κεφάλα" που είχε φτιάξει την δική του "ομάδα"! Πλούσιο το παρελθόν του σε δικογραφίες εκβιασμών και ξυλοδαρμών. Πως ο π. πυγμάχος της ΑΕΚ είχε σακατέψει με την "παρέα" του πελάτη νυχτερινού κέντρου στην Εθνική οδό. "Ρίξιμο" σε υπόθεση ναρκωτικών βλέπει η ασφάλεια.


Του Άρη Σπίνου

Εν ψυχρώ δολοφονία σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στη Μεταμόρφωση όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μία μηχανή σταμάτησαν έξω από μία καντίνα και πυροβόλησαν τον Μιχάλη Καπίρη ηλικίας 58 ετών. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, έφτασαν σχεδόν αμέσως στην οδό Ιφιγενείας 3-5, όπου βρήκαν νεκρό τον 58χρονο άνδρα. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Ποιός ήταν όμως ο άνδρας που πυροβόλησαν εν ψυχρώ, αδιαφορώντας για τα βλέμματα των περιοίκων;

Όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ, το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία ενώ το όνομά του εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών.

Ο 58χρονος Μιχάλης Καπίρης με το παρατσούκλι «Κεφάλας» είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών από την δεκαετία του '80. Οι περιοχές όπου, παραδοσιακά, «δραστηριοποιούνταν» ήταν από τους Αμπελόκηπους μέχρι τις παρυφές των βορείων προαστίων της Αττικής. Εκεί, έξω από μια καντίνα, όπου έμελλε να τον βρουν και οι σφαίρες από το όπλο των εκτελεστών του οι οποίοι επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα...

Για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής δεν ήταν ένα άγνωστο όνομα καθώς αρκετές φορές είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για υποθέσεις εκβιασμών. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό όπου είχε εμπλακεί τον Σεπτέμβριο του 2007. Τότε ο υπεύθυνος γνωστού μπαρ στο Κεφαλάρι είχε πάει να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο της Εθνικής οδού. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, ο λογαριασμός του φάνηκε υπερβολικός και διαπληκτίστηκε με το θύμα της χθεσινοβραδινής ενέδρας ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου. Το περιστατικό έληξε αλλά ο λογαριασμός είχε μόλις «ανοίξει».

Την επόμενη μέρα πέντε άτομα πήγαν στο μπαρ στο Κεφαλάρι, έβγαλαν εκτός καταστήματος τον υπεύθυνο και τον ξυλοκόπησαν. Στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ και τον εγκατέλειψαν μπροστά στην είσοδο. Όπως διαπιστώθηκε έφερε τραύματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το μάτι ενώ είχε υποστεί και ρήξη τετρακέφαλου εξαιτίας των χτυπημάτων. Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι… «χτύπησε μόνος του».

Όπως ήταν φυσικό οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν και χρησιμοποιώντας το βίντεο από τις κάμερες του καταστήματος του εντόπισαν τους δράστες. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου συνέλαβαν το θύμα της χθεσινής εκτέλεσης και ένα ακόμα άτομο. Μάλιστα, αναζητούσαν τρεις ακόμα άντρες που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.


Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι αξιωματικοί της ασφάλειας θεωρούν ότι πίσω από την δολοφονία δεν κρύβονται μπραβιλίκια αλλά ο κόσμος των ναρκωτικών.